Geret Bejl podržao Zlatana u borbi protiv EA Sportsa – Da li postoji razlog za ove žalbe?

Nakon objave Zlatana Ibrahimovića, oglasio se i Geret Bejl

  • 0
Gareth Bale, Geret Bejl Foto: Tanjug/AP

Samo dan nakon što se Zlatan Ibrahimović oglasio na tviteru i fejsbuku kako nije zadovoljan što EA Sports FIFA koristi njegov lik u svojoj video igri bez njegove dozvolje, oglasio se i fudbaler Totenhema, Geret Bejl.

U ponedeljak posle podne, fudbaler Milana je na svom tviteru napisao sledeće: ”Ko je dao EA Sportsu pravo da koristi moje ime i moje lice? FIFPro? Nisam znao da sam član te organizacije, a ako jesam to je urađeno bez moje dozvole. Takođe nikad nisam dao svoju saglasnost da FIFA ili FIFPro zarađuju na mom liku”.

Odmah posle toga, Zlatan je nagovestio potencijalnu istragu o činjenici da je EA Sports svih ovih godina profitirao na njegovom imidžu bez prolaska kroz pravni postupak.

Manje od 24 časa kasnije, oglasio se i najpoznatiji Velški fudbaler. ”Zanimljivo Ibra. Šta je uopšte FIFPro? Vreme je da istražimo”, napisao je Geret.

Novinarska kuća, The Athletic, saopštava da se veliki broj fudbalera javio povodom ovoga i da postoji šansa da će mnogi pokupati sudski da se obračunaju sa najpopularnijom fudbalskom simulacijom.

Sve ovo pokreće mnoge razgovore u svetu fudbala, a ono osnovno pitanje glasi, zašto nikom nikada ranije nije smetalo što se nalaze u video igri, kada je prva FIFA izašla još 1993. godine. Takođe, da li je licemerno što se Geret Bejl sada žali, dok je pre samo par godina i on sam bio zaštitno lice ove igre.

Zlatan takođe nije stranac kada je u pitanju saradnja sa Fifom, pa me zanima kako tačno misli da je ubačen u igru bez njegovom znanja. Fotografije njih dvojice kako blisko sarađuju sa Fifom, možete pronaći na sledećem linku.

Oba igrača nastupaju za klubove koji su potpisali dugogodišnje partnerstvo sa gejming kompanijom, te me donekle i iznenađuje ovakva reakcija. Iako mi je sa jedne strane jasno zašto neko može da smeta kako neko koristi vaš lik ”zarad svoje koristi”, FIFA je video igra u kojoj uživa veliki broj ljudi i nikako ne može da utiče negativno na vašu reputaciju. Čak šta više, ovo je saradnja iz koje obe partije profitiraju.

Ipak, moje mišljenje je da mnogim fudbalerima zasmetalo kada su saznali koliko je Dejvid Bekam zaradio kada je sklopio partnerstvo sa istom kompanijom. Na sve ovo oglasio se i Mino Raiola, jedan od najpoznatijih fudbalskih agenata na svetu, a ko imalo prati fudbal, kada se oglasi osoba kao što je on, znate o čemu se radi.

Iskreno, očekujem da će se ova priča nastaviti, ali ne verujem da će fudbaleri uspeti šta da izvuku za sada. U najgorem slučaju, možda će igrači ostati bez ove dvojice u igri, što i neće preterano poremetiti Ultimate Team igrače, jer igrače sa brzinom od 55 slabo ko koristi.

Da li mislite da imaju razlog da se žale dvojica fudbalera, ili samo pokušavaju da na jeftin način dođu do dodatnog novca?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA