Bivši direktor Mercedes-AMG Petronas F1 tima investira u esports organizaciju

Njihova saradnja je počela 2018. godine.

  • 0
fnatic-223 Foto: Fnatic.com

Britanska esports organizacija Fnatic, koja je prošle nedelje sklopila ugovore sa nekoliko važnih partnera, je otkrila da je bivši direktor Mercedes-AMG Petronas F1 tima, Nik Fraj, upravo jedan od investitora. Tačan iznos investicije nam još uvek nije poznat međutim.

Ričard Nikolas Fraj je u jednom intervjuu razgovarao o svojim pohodima u esports industriji, i zašto se baš opredelio za Fnatic. 64-godišnji biznismen je izjavio da smatra da ekipa ne mora baš stalno da pobeđuje, već da cilja da održi stabilan sastav i dobre promotivne i marketinške strategije.

Nik je naveo tri razloga zbog kojih smatra da je Fnatic dobar partner: pobednički mentalitet, odličan timski rad i uspešna promocija brenda.

Dodao je da je besmisleno očekivati od ekipe da pobeđuje na svakom turniru na kojem učestvuje, i da je top 3 plasman više nego dovoljno dostignuće.

Nik Fraj je najpoznatiji po svojoj ulozi izvršnog direktora u Mercedes-AMG Petronas F1 timu. Partnerstvo sa Fnatic-om je sklopio 2018. godine, kada je postao njihov direktor marketinga.

Fnatic je esports organizacija sa ekipama u League of Legends, Dota 2, Counter Strike: Global Offensive, FIFA, PUBG Mobile, Fortnite i Rainbow Six Siege.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA