Boka Juniors želi da se proširi u esports

Legendarni argentinski klub planira da uđe na esports scenu sledeće godine.

  • 0
Foto: Boca Juniors

Na zvaničnom sajtu tima, objavljeno je da Boka planira da svoju esports priču krene u igrama League of Legends i Counter Strike: Global Offensive. Odluka je donešena prilično lako, jer je League of Legends najgledanija esports igra a CS:GO je jedna od najpopularnijih pucačina. Kanter je zadnjih godina postao veoma popularan u Južnoj Americi tako da ove odluke nisu nikakva iznenađenja.

Boka se upušta u kompletno nove poslovne vode, ali su srećni što će ovako veliki klub predvoditi u novim izazovima. Fudbalski klub je najuspešnija ekipa Argentine sa osvojene čak 34 titule šampiona, a interesantno je da je njihov najveći rival River Plata, krenula da se takmiči u indentičnim esports igrama 2016. godine. Možda se prenese jedno od najvećih rivalstava iz fudbala u esports i učini stvari zanimljivijim.

River Plata i Boka nisu jedini argentinski profesionalni klubovi koji žele da se takmiče na esports sceni. Ekipa San Lorenza je takođe pre par dana predstavila po prvi put svoj League of Legends tim. Argentinska esports scena se sve više razvija pogotovo u naslovima u koje Boka želi da uloži vreme i sredstva. Raduje da su se krenule dešavati ozbiljne promene na esports sceni Južne Amerike jer će to doneti nove ideje i nove talente u esports koji su možda sledeće superzvezde.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA