Fudbalski klub iz Belgije predstavio svoj esports tim

Jedan od najuspešnijih fudbalskih klubova iz Belgije i trenutni šampion zemlje, Klub Briž, je juče stupio u esports vode, pošto su predstavili svoju prvu CS:GO petorku!

  • 0
Real Madrid Klub Briž, Emanuel Denis Foto: Tanjug/Ap

Briž je odlučio da otkupi petorku koja je do sada igrala pod imenom MAESTRO i koja je do nedavno predstavljala špansku organizaciju Tenerife Titans. U njoj se nalaze čak tri belgijska igrača, koja su uglavnom do sada nastupala na lokalnoj sceni, kao i dva Poljaka, Mateuš “⁠matty⁠” Kolođejčik i Mateuš “⁠n0tice⁠” Volnjak, koji su nastupali za ekipe kao što su Izako Boars i Illuminar.

Iako se ne radi o postavi koja će se takmičiti na vrhu svetske profesionalne scene, Briž je postao samo još jedan u nizu od profesionalnih fudbalskih klubova koji je počeo da ulaže u esport. U poslednjih nekoliko meseci, to uradili i velikani iz Argentine, poput Boke i Rivera, a ekipe kao što su PSŽ i Šalke se već godinama uspešno takmiče na Dota 2 i Leaugue of Legends sceni.

Oni će svoj debitantski nastup zabeležiti 11. februara kada bude počeo Elite Series Season 1 turnir, namenjen ekipama iz Beneluksa.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA