≫ 

Predsednik Juventusa poredio propalu Super Ligu sa Fortnite i Call of Duty igrama

Andrea Agneli, jedan od osnivača kontroverznog projekta, izjavio je da fudbal mora da se takmiči sa Fortnajtom i Call of Duty-jem za pažnju mladih.

  • 0
Andrea Anjeli

Foto: screenshot/youtube.com/Juventus

Nekoliko vlasnika velikih evropskih fudbalskih klubova objavilo je 18. aprila da želi da formira odvojenu Super Ligu u kojoj će se takmičiti njihovi klubovi i timovi koji budu pozvani. Fudbalski svet je odmah oštro reagovao i navijači su se na globalnom nivou okupili i zaustavili ovaj projekat. Međutim predsednici Real Madrida i Juventusa i dalje veruju da je ovo neophodan korak za fudbal.

Obraćajući se u italijanskim novinama, predsednik Juventusa je izjavio da je jedan od glavnih problema modernog fudbala skraćivanje pažnje mladih, uzrasta od 15 do 24 godine. Navodno je glavna ideja Super Lige bila da se takmiči sa igricama, koje su mnogo bolje koncentrisane na raspon pažnje omladine zadnjih godina. Vlasnik Real Madrida je u nekoliko navrata predlagao da utakmice traju kraće od 90 minuta, kako bi  više privukle pažnju gledalaca.

Agneli dodaje da oko 40 procenata mladih između 15-24 godina, ne interesuje fudbal, zato bi trebalo kreirati takmičenje koje će preslikati virtuelna takmičenja. Italijan je rekao da se Fortnite i Call of Duty već bore za pažnju dece koja će postati budući kupci. Veoma čudan način vlasnika da kaže da je sve ovo pokušano sa mladima na umu, ali pandemija je ozbiljno finansijski pogodila neke klubove, pa su izgleda i deca počela da liče na novčanice.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA