Kada srpski reprezentativci počinju svoje učešće na evropskom prvenstvu?

Evropsko prvenstvo u fudbalu je već uveliko počelo, pa možemo reći da je počela prava fudbalska groznica, zbog čega je savršeno vreme da najavimo UEFA eEURO 2021 PES takmičenje koje će se održati od 8-10. jula i na kojem će za razliku od aktuelnog takmičenja učestvovati i Srbija.

  • 0

Foto: UEFA/Konami

Ako već ne možemo da pružimo podršku našoj reprezentaciji na Evropskom prvenstvu u fudbalu, možemo to da uradimo na Evropskom prvenstvu u PES-u. Ako niste upućeni, PES je po mnogima najbolja simulacija fudbala ikada napravljena, zbog čega UEFA pored tradicionalnog fudbalskog takmičenja već nekoliko godina unazad održava i esports takmičenje.

Srbija je na kvalifikacijama koje su se održale u martu i aprilu bila ubedljiva, zbog čega je kao prva u grupi obezbedila direktan plasman na UEFA eEURO 2021. Našu reprezentaciju će predstavljati dva naša najbolja i najpoznatija igrača, Marko ”Roksa” Roksić i Stefan ”Kepa” Slavković, koji su takođe saigrači u čuvenom italijanskom timu, Romi.

 

Na turniru će se takmičiti 16 ekipa podeljene u četiri grupe. Iz svake grupe će se proći po dve reprezentacije i svi mečevi će se igrati u BO3 formatu, osim velikog finala, koje će se igrati u BO5. Takmičenje nosi nagradni fond od $100,000, od čega će $40,000 pripasti pobednicima.

Oni su prošle godine na evropskom prvenstvu osvojili srebrnu medalju, zbog čega verujemo da ove godine mogu da naprave još bolji rezultat. Nalaze se u grupi A zajedno sa Crnom Gorom, Turskom i Poljskom.

Pratite našu stranicu za sve informacije o predstojećem turniru.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA