≫ 

Rival PES-u i FIFI? Domaći ljubitelj fudbala radi na novoj fudbalskoj simulaciji!

I u Srbiji se razvijaju video igre!

  • 2
fudbalska-simulacija-domaće

Printskrin: Soccer Simulation

Scenu fudbalskih simulacija dominiraju PES i FIFA, a nedavno se pojavio i novi rival na terenu, UFL. Ipak, mnogi bi se složili da scena već godinama nema ništa novo da ponudi. Dok većina nas u nadi čeka da nešto novo ”padne s neba”, jedan domaći ljubitelj fudbala je odlučio da preuzme stvari u svoje ruke.

Samostalni developer Stefan Stojković je otkrio svoj interesantni projekat, koji datira još iz 2017. godine. U pitanju je fudbalska simulacija iz trećeg lica, nastala iz ljubavi prema FIFI i malom fudbalu.

”Dugo sam igrao FIFU i uvek mi je falila ta perspektiva iz prvog lica. Doživljaj samog igranja je dosta bolji kada možete da vidite ono što sam igrač vidi na terenu. U FIFI postoji ugao kamere iz trećeg lica, ali nije to to.”

Prvi build ovog projekta okačio je na Steam. Iako je prošao solidno, Stefan sa novostečenim iskustvom planira da osveži igru i krene sa razvojem ”od nule”.

Početni plan je da objavi demo na Play Store-u i Steam-u, i da doda režim igre 1 na 1 i kastomizaciju igrača i terena. Svaki teren će imati navijače koji će nositi boje klubova.

Dalje planira da uvede režim igre za 2na2 i 3na3, potom 5na5 i 7na7, a kasnije možda i više igrača. Postojaće transferi i sistem ekonomije u igri. Klubovi će moći da biraju svoje dresove, grbove i boje.

Pogledajte gejmplej:

Video: Bahati gejmer poludeo zbog igrice i demolirao televizor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA