Talentovana Nemica drži fudbal u malom prstu

Lena Guldenfenih je napadačica RB Leipzig fudbalske akademije, ali njena ljubav prema fudbalu se tu ne završava.

  • 0

Foto: RBLZ Gaming

Fudbalerka RB Leipzig-a u toku dana, profesionalni igrač esports tima RBLZ Gaming tokom noći. Lena je impresivna devedesetogodišnjakinja koja i pored ljubavi prema fudbalu stiže da se školuje za poziciju vaspitačice u vrtiću. Ovaj multitasking fenomen se priključio RB Leipzig fudbalskoj akademiji dok je još bila dete, a u internatu je otkrila da voli da igra Fifu i da je zapravo dobra u igri.

Lena kaže da ju je takmičarski duh privukao igricama, a kada su prošle godine stala fudbalska prvenstva, igračica Lajpciga je ugrabila kontroler i počela ozbiljno da brusi svoje gejming sposobnosti. Ne mnogo nakon toga, prijavila se za onlajn turnir u organizaciji Nemačke fudbalske asocijacije (DFB) koji je na kraju i osvojila. Ovo nije prošlo nezapaženo i već sledećeg dana kontaktirao ju je RBLZ Gaming i ponudio da igra za njihovu organizaciju.

 

Godinu dana kasnije Lena je već počela da piše istoriju. Ovog marta postala je prva devojka koja je igrala u Virtualnoj Bundesligi (VBL). Prvenstvo u kome se takmiče esports ekipe koje predstavljaju 26 nemačkih klubova iz prve dve fudbalske divizije. Ona je jedna od samo dve devojke koje se takmiče u ligi od 107 igrača.

Fudbalska sezona je nedavno krenula, a izašla je i nova Fifa, tako da je Lena veoma uposlena ovih dana. Ostalo joj je još malo vremena da se navikne na novu Fifu pre nego što počne nova VBL sezona 10. novembra. Zanimljivo je da Guldenfenih smatra da je virtuelni fudbal mentalno naporniji od realne stvari.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA