Da li će Fortnite i League of Legends biti zabranjeni?

Drama sa kineskim tehnološkim gigantom Tencent Holdings se nastavlja pošto američka vlada počinje da širi istragu.

  • 0
Fortnite

Foto: Epic Games/Fortnite

Ljubitelji League of Legends-a i Fortnite-a imaju razloga za brigu, jer Komitet za strana ulaganja u Sjedinjenim Državama istražuje umešanost Tencent-a u Epic-u i Riot-u. Usred trenutne drame oko TikTok-a u SAD, gde će popularna socijalna mreža biti blokirana u predstojećim danima, čini se da se istražuje sve više kompanija koje su povezane sa Kinom. Otkriveno je da je Komitet stranih investicija kontaktirao izdavače video igara koje rade pod matičnom kompanijom Tencent.

Komitet ima zadatak da obavi pregled podataka i bezbednosnih implikacija kada su u pitanju strana ulaganja. Saznajemo i da je organizacija poslala pisma kompanijama kao što su Epic Games, Riot Games i drugim koje su u vlasništvu Tencent-a radi provere njihovih sigurnosnih protokola koji se tiču rukovanja ličnim podacima njihovih korisnika. Iako oba izdavača igara uglavnom posluju van Sjedinjenih Država, nije tajna da je Tencent povezan sa kompanijama, s vlasništvom nad Riot Games i 40% udela u Epic Games. Budući da se Riot Games nedavno počeo širiti lansiranjem igara koje su fokusirane na esport, bilo kakve odluke američke vlade bi potencijalno mogle uticati na milione igrača u SAD a možda i šire.

Ovo su samo još dodatne komplikacije za Epic Games koji je u prošlim nedeljama vodio bitku sa Apple-om. Tencent u svom portofoliju ima preko 300 investicija, a poseduju i manji udeo u Activision Blizzard-u, tako da ostaje da vidimo koliki će uticaj ova dešavanja imati na gejmere širom sveta.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA