Ukradeni Fortnite i Minecraft nalozi se prodaju na velikom crnom tržištu

Vrednost ''crnog tržište za igrice'' prelazi milijardu dolara

  • 0
Fortnite Prinstkrin: YouTube/DrLupo

Verovatno vam je poznato da postoje hakeri koji kradu informacije i naloge onlajn video igara i preprodaju ih po suludim cenama. Međutim, šokantno je koliko je zapravo veliko crno tržište za video igre. Naime, novi izveštaji i procene koje je dalo internet obezbeđenje Night Lion nalažu da je crno tržište na kome se prodaju Fortnite i Minecraft nalozi vredno milijardu dolara.

Ovaj izveštaj kaže da hakeri koriste automatizovan softver koji je sposoban da analizira čak 500 naloga u sekundi. U nastavku procesa koristi prikupljene informacije kako bi proverio vaše lične podatke, pristupio, i na kraju ukrao vaše naloge. Najpopularniji i najtraženiji nalozi na ovom crnom tržištu su Fortnite, Minecraft, Runescape, i Roblox nalozi.

Pošto je potreban veliki broj sati kako biste dovoljno napredovali i ''opremili'' vaše Fortnite i Minecraft naloge, mnogi igrači odlučuju da uzmu prečicu kupovinom već ''izigranih'' naloga. Ukradeni Fortnite nalozi se u proseku prodaje za oko 250 dolara, dok neki dostižu i cenu od nekoliko hiljada, u zavisnosti od toga koliko skinova nalog ima.

U jeku ovih zabrinjavajućih podataka, ne zaboravite da nikada ne biste trebali da koristite istu lozinku na većem broju naloga, i da biste trebali da se potrudite da bude što kompleksnija.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA