≫ 

Top 10 saveta za početnike u igri Fortnite

Najbitnija stvar koju moraš imati na umu ako želiš da savladaš Fortnite i postaneš najbolji, jeste vežbanje! Uloži vreme u igranje ove igrice!

  • 0
fortnite-epic-142 Foto: Epic Games/Fortnite

Želiš da se upustiš u avanturu igranja igre Fortnite? Rešio si da otkriješ jedan sasvim nov svet istraživanja i zabave?  Prva, najbitnija stvar koju moraš imati na umu ako želiš da savladaš Fornite i postaneš najbolji, jeste vežbanje! Dakle, nakon upoznavanja sa kretanjem, borbom i pravilnom gradnjom uloži vreme u igranje Fortnite igrice. Potrebno je da navikneš prste da reaguju mahinalno i dovoljno brzo! Tako ćeš najbolje savladati drugog igrača!

Igrica Fortnite podeljena je u dva moda:

  • Battle Royale: 100 igrača se bore jedan protiv drugog na jednoj velikoj mapi i na kraju ostaje samo jedan preživeli, koji ujedno postaje pobednik. Postoji mogućnost igranja u timovima. Ovaj mod možeš da igraš besplatno.
  • Save the World: Jedan do četiri igrača u timu se bore protiv napada zombija prelazeći misije. Ovaj mod se plaća 39,99 dolara za Standard verziju, a 59,99 dolara za Deluxe verziju.

Da li smo te dovoljno zaintrigirali da nastaviš da čitaš i upoznaš sa sa suštinom Fortnite-a? Verujemo da jesmo!

Fortnite: Potrebne specifikacije sistema

Pre nego što počneš sa preuzimanjem i instalacijom igre Fortnite, potrebno je da se upoznaš da minimalnim specifikacijama sistema potrebnim za pokretanje igrice:

  • Operativni sistem: Windows 7/8/10 64-bit
  • Procesor (CPU): Core i3 2.4 Ghz
  • Memorija (RAM): 4 GB
  • Grafička kartica (GPU): Intel HD 4000

Za kvalitetnije performanse i grafike potrebne su sledeće preporučene specifikacije sistema:

  • Operativni sistem: Windows 7/8/10 64-bit
  • Procesor (CPU): Core i5 2.8 Ghz
  • Memorija (RAM): 8 GB
  • Grafička kartica (GPU): Nvidia GTX 660 ili AMD Radeon HD 7870

Postavi kontrole

U zavisnosti od toga koje igrice si ranije igrao, verovatno si navikao na osnovne kontrole koje su opšte za više igrica (čučanj, brzo trčanje, repetiranje). Ono što ti savetujemo jeste da odmah olakšaš sebi posao i da igraš onako kako tebi odgovara.

U igrici Fotnite, dugmići koji su potrebni za gradnju su već postavljeni na tastere F1, F2, F3, F4. Nekim igračima ova postavka nije ugodna i ne odgovara im. Zato većina njih stavlja većinu kontrola za gradnju na dodatne dugmiće miša i na slovo Q.

Što se tiče miša, probaj da smanjiš osetljivost (sensitivity). Trebaće ti malo više vremena dok se ne navikneš, ali pomoći će ti da lakše i bolje ciljaš. Naravno, uvek je na kraju na tebi kako ćeš da igraš.

Fortnite 2 Printskrin: YouTube/IGN

Sleti na pravo mesto

S obzirom na to da ostali igrači jedva čekaju da slete na zemlju, logično je da ćeš više protivnika da nađeš na početku i blizu putanje kojom autobus ide. Baš tu, gde je velika gužva, nemaš puno vremena za prikupljanje materijala i oružja, a i veća je šansa da ti protivnik priđe sa leđa. Izbegavaj ovu strategiju, te se potrudi da sletiš na vrh zgrade ili kuće. Cilj je da pobediš, ne samo da igraš.

Nauči da se boriš

Ako si početnik u ovoj igrici, najbolje što možeš odmah da uradiš jeste da se uključiš u što više borbi! Iako to znači da ćeš biti eliminisan nebrojeno puta, naučićeš mnogo caka koje ćeš moći kasnije da primenjuješ. Više borbi, više iskustva a kasnije i više pobeda. To je cilj, zar ne?

Ne zaboravi na oružje

Prvi prioritet u igri Fortnite  je uvek uzeti oružje u ruke. Ne preskači ništa u ranim fazama i zapamti, bilo koje oružje je uvek bolje od nijednog oružja. Čak i kada ti se ukaže prilika da isprobaš svako oružje i tako shvatiš koje ti više leži, zanemari to, već se za početak potrudi da zapamtiš kako se oružje deli. Postoji 5 kategorija:

  • siva (uncommon)
  • zelena (common)
  • plava (rare)
  • ljubičasta (epic)
  • zlatna (legendary)

Od kategorije zavisi brzina repetiranja ili domet.

Ukoliko uspeš da “smakneš” drugog igrača, ne zaboravi da pokupiš plen koji je ostao za njim. Nikako se ne ustručavaj da uzmeš njegovo oružje. Ali zapamti, ne smeš dugo da se premišljaš oko toga šta ćeš da poneseš, jer tada postaješ laka meta za sve protivnike koji vrebaju oko tebe. Ne olakšavaj “neprijateljima” posao.

Mapa i oluje

Jednom kada autobus stigne do kraja svoje putanje, tačno minut posle, pojaviće se krug na mapi. Nakon nekoliko minuta, oluja će početi da popunjava mapu i da se sužava prema krugu, terajući  igrače da se kreću prema istom. Mada je moguće preživeti i van kruga, u slučaju da te oluja stigne potrudi se da što pre stigneš do bezbedne zone, jer se helti smanjuju dok si unutar oluje!

Drugi krug će se pojaviti unutar prethodnog kruga, i tako sve redom. Vreme koje treba oluji da stigne do kruga postaje sve kraće, a zona skida sve više helta, pa je i zbog toga bitno da ti prioritet bude da se krećeš u blizini kruga što se igra približava kraju. Naravno, ostaje sve manje prostora za igru, pa je i lakše da naletiš na nekog drugog igrača.

Gradi, gradi, gradi

U igrici Fortnite građenje ti pomaže da se sakriješ od neprijatelja, daje ti vremena da razmisliš i iskoristiš štit ili prvu pomoć, u slučaju da te je protivnik prethodno pogodio, ali i ono najbitnije, omogućava ti da se popneš na veću visinu od protivnikove! Kada to uspeš, imaćeš bolji pregled nad njim, teže će moći da se krije i lakše će ti biti da ga pogodiš. Zato je gradnja važna!

U slučaju da je protivnik na većoj visini od tvoje, najbolje je da pokušaš da mu srušiš utvrđenje! Ukoliko proceniš da je to trenutno nemoguća misija, skrivaj se što duže možeš, bar dok ne nađeš neku bolju varijantu od ove. I da, nikada, ali nikada ne ulazi u okršaj sa protivnikom koji je na većoj visini od tebe!

Ako naučiš dobro da gradiš imaćeš daleko više šansi da eliminišeš drugog igrača i stigneš do Victory Royale. Verujemo da znaš da je gradnja karakteristična za Fortnite. Bez ove savladane veštine nećeš moći da pobeđuješ, veruj nam!

Ima 3 vrste materijala koja možeš da koristiš za gradnju:

  • Drvo
  • Cigla
  • Metal

Metal je najjači materijal, sledi cigla a zatim drvo. Potrudi se da sagradiš što više kula i drugih struktura, a što je najbitnije, budi brz u tome!

Fortnite Prinstkrin: YouTube/DrLupo

Nikada nemoj da stojiš u mestu

Budi konstantno u pokretu, skači, sagradi rampu pa je preskoči, dovijaj se, improvizuj, uradi sve što ti padne na pamet, samo nemoj da stojiš! Ako staneš, postaješ plen i laka meta protivnika koji jedva čeka da te “skine” jednim metkom! Dok traje pucačina sa protivnikom, nikako nemoj da stojiš u mestu. Ispali nekoliko metaka, promeni poziciju, pa opet primeni ovaj trik.

Koristi slušalice dok igraš Fortnite

Zvuk je najbitniji kada su u toku borbe na blizinu! Onog trenutka kada se već upoznaš sa gradnjom i postaneš veštiji u tome, dešavaće se da ti i protivnik tokom borbe gradite jedan oko drugog, pokušavajući da napravite što više utvrđenje. Baš u ovakvim trenucima bitno je da znaš gde se tvoj protivnik nalazi, kako te ne bi iznenadio napadom!

Ako se nalaziš u nekoj zgradi i ako ste na istom spratu, možeš tačno da znaš u kojoj se sobi protivnik nalazi u odnosu na tebe. Međutim, ako je on na nekom drugom spratu, može doći do problema jer slušalice ne daju osećaj za gore i dole. Ali postoji način da to odrediš. Ako sumnjaš da je on na spratu iznad tebe, spusti nišan na dole i gledaj u pod. U slučaju da je on stvarno iznad tebe, zvuk njegovih koraka će, dok si u ovoj poziciji, zvučati jače! Baš u ovakvim situacijama slušalice priskaču u prvu pomoć!

Napravi ekipu

Kao i većina igara za više igrača, Fortnite je idealna igra za zabavu sa prijateljima ili saigračima. Ponekad je teško ostati motivisan kada si sam i igraš protiv 99 drugih igrača, naročito zato što su ti šanse za pobedu u ovom slučaju manje. Umesto da “bauljaš” sam i da gubiš živce, izaberi drugi mode.

  • dvojica igrača u timu-duo 
  • tim od 3 ili 4 igrača-squad

Neka tvoj cilj bude da pronađeš jače saigrače, a to ćeš uspeti samo ako si duže vreme u igri i ako pažljivo posmatraš borbe kada si solo igrač. Vremenom se sve iskristališe, pa tako i dobra ekipa za kojom tragaš. Iako igra u ekipi na prvi pogled deluje haotično, posle nekog vremena, i vežbe, sve dođe na svoje.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA