Epic Games podnosi još jednu tužbu protiv Apple-a

Da li će iOS korisnici moći da iskuse 5. Fortnite sezonu?

  • 0
fortnite-epic-142 Foto: Epic Games/Fortnite

Milijarderska razvojna kompanija Epic Games je podnela tužbu protiv Apple-a u Australiji, u nadi da će uspeti da povrati Fortnite u Apple App Store prodavnicu do Božića. Ovaj zakonski sukob je počeo u Sjedinjenim Američkim Državama, ali Epic je preduzeo nove mere i proširio svoj uticaj i na druge države.

Nova Fortnite sezona počinje 4. decembra, što znači da ćemo za nešto više od dve nedelje saznati ishod celog procesa. Iako 5. sezona kreće početkom decembra, Epic-ov glavni fokus je da se zabrana na Apple mobilnim telefonima otkloni do početka jednog od najvažnijih praznika godine - Božića.

Epic je danas podneo tužbu protiv Apple-a na australijskom sudu, izjavivši da politika kompanije vrši zloupotrebu celog tržišta, i time krši australijski zakon o zaštiti potrošača.

Ako tužba na australijskom sudu prođe komisiju, Fortnite igrači na iOS uređajima će se vratiti svom omiljenom battle royale naslovu ranije nego što je očekivano. Međutim, sa samo dve nedelje do početka 5. sezone, šanse da se ceo proces razreši u korist Epic-a su vrlo tanke.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA