Osmogodišnjak postao profesionalni Fortnite igrač

Takmičarski duh ne zna za godine.

  • 0
Fortnite Foto: Epic Games/Fortnite

Prema najnovijim izveštajima esports novinara Darena Rovela, osmogodišnji Džozef Din je postao član nove esports organizacije Team 33, koja mu je poklonila gejming računar i periferije u vrednosti od $5,000, kao i bonus od $33,000. Mališan je potpisao za Fortnite diviziju organizacije.

''Izuzetno smo uzbuđeni što se Džozef pridružio našem ekskluzivnom sastavu'', izjavio je osnivač organizacije Tajler Galager. ''Skauting i trening mladih talenta i nada u esportu za Team 33 traje već nekoliko godina'', dodao je Galager. ''Rad sa mladim gejmerima treba započeti što je ranije moguće, jer su upravo oni budućnost esporta''.

Team 33 radi na svojim trenutnim sastavima, ali i stremi ka ekspanziji na druge esports naslove, kao što su Call of Duty, CS:GO, Valorant, World of Warcraft, i mnoge druge. Međutim, Team 33 nije objavio nikakav zvaničan listing igrača i njihovih odgovarajućih divizija.

Ceo ugovor je postao veliki predmet debate i kritike. Naime, američki zakon nalaže da je minimalni uzrast za zaposlenje 14 godina, dok igrači koji se takmiče na zvaničnim Fortnite turnirima moraju imati bar 13 godina, tako da nismo sasvim sigurni kako će Team 33 da se izbori sa ovim ograničenjima.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA