≫ 

Kreator Fortnite-a tuži Apple i na britanskom sudu

Kada će se Fortnite vratiti na mobilne telefone?

  • 0
fortnite Foto: Epic Games

Posle sukoba sa Apple-om i Google-om na američkom i australijskom sudu, Epic Games je odlučio da se oproba i u Velikoj Britaniji.

Epic Games je u avgustu 2020. godine uveo novi sistem kupovine u svoju Fortnite prodavnicu koji bi zaobišao porez koji je postavio Apple. Ovaj sistem je posledično omogućio igračima da vrše transakcije po sniženoj ceni.

Ovaj potez se Apple-u nije ni malo dopao. Novi sistem plaćanja je prekršio njihove uslove korišćenja, zbog čega je Fortnite u potpunosti uklonjen iz App Store prodavnice. Epic Games je odgovorio sa sudskim tužbama u Sjedinjenim Američkim Državama i Australiji, pozivajući se na kršenje zakona o zaštiti konkurencije.

Epic je nedavno odlučio da pokrene pravni sukob i u Velikoj Britaniji, koji za sada ide sličnim tokom kao i prethodni. Fortnite nažalost još uvek nije dostupan za korisnike Apple uređaja.

Apple-ov porez iznosi 30%. Imajući u vidu da je Fortnite jedna od najpopularnijih igara na celom svetu, zarada koju Apple uzima uopšte nije naivna. Iako se čini kao da se sve vrti oko novca, Epic Games tvrdi da je prevencija globalnog monopola i sveošta zaštita tržišta glavni prioritet kompanije.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA