Bekam prodao trostrukog Fortnite šampiona iz svog tima za 115,000 dolara

Guild Esports je šokirao Fortnite profesionalnu scenu sa transferom trostrukog Fortnite Champion Series (FNCS) šampiona Taija ”TaySon” Starčića.

  • 0
David Beckham, Dejvid Bekam Dejvid Bekam; Foto: Tanjug/AP

Samo nekoliko dana pošto je osvojio svoju treću FNCS titulu, Guild je postigao dogovor da talentovanog Slovenca prodaju organizaciji sa Bliskog Istoka, Falcons Esports. TaySon je samo pet meseci igrao za Bekamovu organizaciju, a uspešnu karijeru će nastaviti u dresu novog tima.

Bliskoistočna organizacija je odrešila kesu i u proteklih nekoliko dana, pored TaySon-a, kupila i Francuza Aleksandrea ”Andilex” Kristofa. Slovenac će se tako pridružiti evropskoj Falcons Esports selekciji za koju će igrati i Leothecrack, Oskar ”Refsgaard” Dalgas Refsgaard i Andilex, pored njega.

Falcons Esports je najuspešnija ekipa iz bliskoistočnog regiona, ali se uglavnom takmiče na turnirima i protiv timova iz te regije. Iako esports još nije došao do respektabilnog nivoa u ovom delu sveta, arapske organizacije žele da nedostatak talenata nadomeste visokim transferima. Šeici su pronašli novu zanimaciju u koju žele da ulažu novac, a videćemo da li će ostaviti sličan trag u esportsu kao i u fudbalu.

Novac bi bio jedini razuman razlog zašto Guild Esports je spreman da se oprosti od jednog od najboljih Fortnite igrača na planeti, ali možda organizacija veruje da njihove druge Fortnite zvezde, Hen i JannisZ mogu da donesu dovoljno dobrih rezultata i uspeha na turnirima. Baš kao što su to uradili na G2 Esports Get The Cash kupu. Zajedno sa Chapix-om, Guild Esports dvojac je uzeo 11,250 dolara na turniru ovog vikenda.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA