Najboljih 5 heroja za početnike u igri League of Legends

Sa 148 šampiona koji su trenutno dostupni u igri League of Legends, celo iskustvo može biti prilično konfuzno za početnike. Pred vama je top 5 najlaganijih!

  • 1
League-of-Legends-123 Foto: Riot Games

League of Legends igrica postoji više od 10 godina i nema nijednog igrača koji za nju nije čuo! Međutim, sa 148 heroja koji su trenutno dostupni, celo iskustvo može biti prilično konfuzno za početnike.

Ukoliko ste i vi jedan od takvih, ne dozvolite da vas hvata panika. Niko se nije rodio naučen. Bitno je da znate da postoje određene pozicije i uloge koje svako od igrača zauzima i određena pravila igre u koja ćemo vas uputiti. Za početak, potrudićemo se da vas uputimo i posavetujemo prilikom odabira 5 heroja za svih 5 osnovnih pozicija.

SUPPORT ŠAMPIONI - Soraka

Mnogi izbegavaju ovu poziciju jer nije dovoljno interesantna, a kada stvari krenu po zlu, najčešće se krivica svaljuje na njih. Imajte na umu da su support igrači neophodni i bez njih pobede nema. Ukoliko želite da u ovoj poziciji okušate sreću, toplo vam preporučujemo Soraku.

league-of-legends-soraka1 Foto: Riot Games/League of Legends

Soraka je jedan od heroja koje želite u svom timu! Njena magija stalno isceljuje saveznike i nemoguće je ubiti ADC (Attack Damage Carry) igrača koji kao support ima Soraku. Ona je jedan od retkih heroja u League of Legends-u koji imaju sposobnost da onemoguće protivnicima korišćenje magije, a pored toga može i da ih zarobi. Ono što je kod nje kao heroja najjače jeste to što može da isceli sve članove tima. Veoma ju je lako naučiti! Sa njom je neophodno igrati u pozadini jer budući da održava saigrače u životu, ona će najverovatnije biti prva meta.

ADC ŠAMPIONI - Sivir

ADC je jedna od omiljenih pozicija u igri League of Legends, ali isto tako mnogi i greše igrajući tu ulogu. Attack damage carry – ADC su šampioni koji najčešće nastradaju od jednog običnog udarca. Kao ADC heroj, vaš zadatak je da sakupljate što više kripova, dobijate veći nivo i kupujete predmete koji će vašim protivnicima načiniti što više štete, ali morate da se pazite, i da se oslanjate na vaše support saveznike.

league-of-legends-sivir1 Foto: Riot Games/League of Legends

Sivir je ADC heroj koji je najlakši za igru. Ona je praktično stvorena za početnike. Njen posao je da svojom magijom dosađuje protivniku! Kada su timske borbe u pitanju, idealna je W magija koja istovremeno pogađa više meta! Sa druge strane, ona nije idealan borac 1 na 1, i njen posao je da sakuplja kripove i drži distancu. Njena magija je najkorisnija jer omogućava saborcima brzo trčanje i brzo udaranje, što je odlično za timske borbe, rušenje kula i beg.

DŽUNGLA - Warwick

Džungla je, poput supporta, logistička podrška. Manje doduše, jer heroji na poziciji džungle ipak prave neku štetu. Poenta je da ubijate stvorenja iz šume i pomažete ekipi kad god vam se za to ukaže prilika. Džungla je baš zanimljiva pozicija u kojoj heroji mogu delati kroz magiju ali i fizički.

league-of-legends-warwick1 Foto: Riot Games/League of Legends

Warwick je apsolutno najlakši heroj u istoriji heroja. On ima pasivnu magiju koja ga leči svaki put kada udara običnim udarcima. Šta to u prevodu znači? On ima ubedljivo najlakši način da boravi u džungli. Kada je njegov protivnik ima ispod 50% helta, Warwick može da ga „nanjuši“ sa svojom E magijom i da ga vidi čak i kada je on skriven u žbunju. Od njega ne možete pobeći.

MID ŠAMPIONI - Annie

Mnogi imaju stav da su igrači koji igraju mid poziciju zvezde tima. Da li je to zato što je MID pozicija mnogo privlačnija od ostalih i ima veću odgovornost? Na ovoj poziciji ste sami i tu morate da budete duplo oprezniji! Morate da znate svog heroja, a protivničkog još bolje!

league-of-legends-annie1 Foto: Riot Games/League of Legends

Annie je heroj koji kao da je ispao iz horor filmova. Ona u sekundi pobaca sve magije i pozdravi se sa protivnikom! Čar njenih magija je što može da ih koristi izuzetno često, i što rade ogromnu štetu! Što više bacate magije, to više punite njenu pasivnu sposobnost, koja će po aktivaciji početi da omamljuje vaše protivnike!

TOP ŠAMPIONI - Nasus

Tabadžije, ukratko rečeno. Ovi heroji mogu da prime ali i da zadaju dosta štete. Uglavnom se grade kao tenk, sa dosta oklopa. Oni prvi uleću u borbu jer ih je teško ubiti. Cilj vam je da zaštitite sebe i slabije saveznike.

league-of-legends-nasus1 Foto: Riot Games/League of Legends

Nasus ima pasivnu magiju koja krade život protivniku i uzima ga za sebe. Samim tim, na ovaj način, on sebe lako leči. Kako mu magija raste i postaje jača, on lakše ruši kule i inhibitore. Njega je praktično nemoguće ubiti. On je lagan i dobar heroj za početnike u League of Legends-u, jer je vaš jedini posao da gurate i uništavate protivničke građevine.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ashe Main

    22. oktobar 2020 | 18:41

    Ashe je po meni najbolji heroj za početnike, ja sam nju igrala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA