Najboljih 5 support heroja u igri League of Legends

Support heroji su od samog početka nepravedno zanemareni. Međutim, upravo su oni zaslužni za mnoge uspehe tima!

  • 1
janna-lol2 Foto: Riot Games

Svako od strastvenih igrača League of Legends ima svog omiljenog heroja, kao i ulogu. Uloga koja je od početka zapostavljena jeste uloga Support heroja.

Support heroji često budu nepravedno potcenjeni od strane svog tima. Njihova uloga se smatra malom, pa čak i beznačajnom, te se zato dešava da ih većina igrača izbegava. Nemojte to da radite! Zapamtite, supportovi su zaslužni za mnoge uspehe tima! Nekada baš oni budu najuticajniji u igri i baš oni donesu pobedu! Oni održavaju ADC-a (ability damage carry) u životu, pomažu pri uzimanju kill-a, postavljaju ward-ove za bolju vidljivost… Supportovi su praktično logistička podrška timu. Malo li je?

Kako bismo vas podstakli da se ipak odlučite za supporta, odabrali smo 5 najboljih heroja, a na vama je da se odlučite za jednog i izdominirate u igrici!

Nami

nami-lol1 Foto: Riot Games

Nami je trenutno visoko ocenjena kao jedna od, ako ne i najbolja podrška u League of Legends-u. Njena svestranost kao i čitav niz sposobnosti koje leće saveznike dovele su je na poziciju da bude jedna od najčešće biranih support heroja. Većina igrača kaže da je ona najsigurniji izbor, jer uvek briljira!

Njene sposobnosti su i te kako vredne pomena: Njen W - Ebb and Flow - šalje vodenu masu na na prijatelje ili neprijatelje. Voda može da se odbija od igrača do igrača i stvara magijsku štetu na protivničkim šampionima kao i da leči saveznike.

Ona privremeno ubrzava kretanje svojih saveznika, šalje mehur vode u vazduh na ciljanu lokaciju koji nanosi magijsku štetu i raštrkava neprijatelje koje mehur udari. Ovaj mnogima omiljeni support heroj takođe pojačava saveznike, dodajući im dodatni magični damage!

Još jedna izuzetna mogućnost koju Nami ima je to da ona može da priziva masivni plimski talas sa svoje pozicije. Talas čini magijsku štetu i usporava sve protivničke jedinice kroz koje prođe. Neprijatelji koji su najbliži mestu prizivanja talasa bivaju usporeni manje od onih koji su udaljeniji.

Thresh

thresh-lol1 Foto: Riot Games

Thresh odavno spada u najigranije support heroje. On se izdvaja po tome što je nepredvidiv, može da bude inicijator, da posluži za odbranu… Svestran je heroj, ukratko rečeno.

Njegove sposobnosti su mnoge. On kupi duše koje ostave kripovi, zverinje iz šume i protivnički heroji posle smrti. Thresh-a karakteriše to da nema skaliranje armora, tako da mu svaka duša donosi određen broj armora kao i AP (ability power).

Sposobnost Flay ima dvostruku ulogu, aktivnu i pasivnu. Kao pasiv, Thresh ima dodatni AP damage koji raste sa brojem sakupljenih duša. Kao aktivni ima dvostruku mogućnost - da privuče k sebi protivnika ili pak da ga odbaci. Thresh je zbog toga odličan inicijator i odbrana!

Jedna od Treshovih jačih sposobnosti je Death Sentence. Pomoću njega hvatate protivnika i zaustavljate ga na neko vreme. U tom trenutku, reaktivacijom abilitija Thresh ”doleće” do protivnika. Može odlično poslužiti i za bežanje, tako što ćete se “nakačiti” na neku jedinicu, reaktivirati sposobnost i “uhvatiti maglu”.

Threshova ultimativna sposobnost je ta da on oko sebe kreira prsten koji usporava neprijatelje za čak 99%!

Janna

janna-lol1 Foto: Riot Games

Kada je u pitanju zaštita, Janna bukvalno dominira kao support heroj! Ona je odličan counter za supportove kao što su Thresh i Blitzcrank, i sa time se slažu gotovo svi igrači League of Legends-a.

Ona stvara tornada i tako napada grupu protivnika. Dakle, kada se čarolija aktivira, Janna poziva tornado, koji nanosi ogromnu štetu protivnicima. Baca ih u vazduh i time im remeti kretanje, ali i sve ostale sposobnosti!

Ne zaboravimo ni štiti ovog odličnog support heroja! Štit je dodatni bonus onima koje Janna štiti. Razlikuje se od situacije do situacije, ali cilj je jedan - spasiti saveznike i povećati im damage kako bi se rešili neprijatelja!

Jannina ultimativna sposobnost je Monsoon. Ovom veštinom ona odbacuje neprijatelje i leči saveznike.

Nautilus

nautilus-lol1 Foto: Riot Games

Nautilus je primarno tenk top heroj kojeg je, kada dostigne pun potencijal, izuzetno teško eliminisati. Ono što je zanimljivo za njega jeste to da se Nautilus može igrati i u ulozi support heroja ali i na poziciji džungle.

Sve njegove magije, osim W sposobnosti na neki način imaju sposobnost da onemoguće protivnika, bilo da ih u potpunosti paralizuje, zarobi u mestu, uspori ili podigne u vazduh. Ovo u kombinaciji sa štetom koju radi na više meta  ga čini dobrim saveznikom, a izuzetno napornim protivnikom.

Iako Nautilus nema isceliteljske moći kao Nami, on ima ozbiljnu sposobnost da preživi. Suština je u tome da smanji “jaz” između sebe i neprijatelja, a zatim ih prepušta saveznicima koji zadaju završni udarac.

Njegova Dredge Line (Q) magija je slična Thresh-u i Blitzcrank-u i njihovim magijama koje privlače protivnike. Razlika je što Nautilus sa Q magijom istovremeno privlači metu ka sebi i sebe ka meti i na kratko je paralizuje.

Njegova pasivna magija mu, takođe, daje mogućnost onesposobljavanja protivnika – na svakih par sekundi njegov običan udarac zarobi metu u mestu.

Ono što je još bitno kod Nautilus-a je i što njegov ulti Depth Charge (R) pravi štetu na više meta dok putuje do mete na koju je igrač ciljao.

Alistar

alistar-lol1 Foto: Riot Games

Slično Threshu, Alistar u ulogu supporta unosi dosta kontrole. Ne može se ni očekivati manje od njega, s obzirom na to da je ogroman minotaur.

Prednosti Alistara su njegove moćne sposobnosti koje mogu u potpunosti držati metu na mestu kako bi se vaš tim povukao. Sa Alistarom ćete doslovno vi biti prvi koji će uleteti u bitku.

Ukoliko se dobro pozicionirate, vašeg neprijatelja, odnosno metu, možete podići uza zid, čime mu onemogućavate da pobegne.

Alistar ima mogućnost kontrolisanja nekoliko protivnika odjednom. U kombinaciji sa odličnom štetom koju pravi, ovaj heroj lako može da postane jedan od najjačih u poslednjoj fazi igre, naravno, ukoliko se pravilno koristi. Njegova univerzalnost je ono što ga dodatno izdvaja. On može da bude tenk, support i da bude prvi na liniji vatre. On može da se prilagodi svemu i u tome je njegova draž!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IML

    31. oktobar 2020 | 04:51

    Morgana je isto odlicna kao support sa svojim odlicnim spelovima plus lako se rotira moze biti mage bez problema

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA