≫ 

Novi rekord esporta! League of Legends igrač potpisao ugovor vredan 6 miliona dolara

Da li je zaslužio ovakav ugovor?

  • 0

Foto: Riot/League of Legends Worlds 2020

Finalista svetskog League of Legends prvenstva, Hu ”SwordArT” Šuo, je od danas i zvanično postao najskuplji esport igrač svih vremena, pošto je potpisao dvogodišnji ugovor vredan 6 miliona dolara.

Direktor TSM-a, Endi “Reginald” Din je bio oduševljen njegovim nastupna na ovogodišnjem Words-u, a odlazak Bjergsena mu je dao znak da je ovo pravo vreme za investiciju. ”Dobrodošao u Severnu Ameriku”, izjavio je Regi u intervjuu koji je odradio za The Washington Post.

”Doublelift je takođe napustio odličio da se penzioniše, tako da mislim da će dosta pritiska biti na igraču koji će dobiti priliku da zaigra sa SwordArT-om. Radi se o finalisti Sveta, tako da će postojati visoka očekivanja kada igrate sa igračem takvog kalibra”, dodao je Endi.

Ugovor vredan 6 miliona dolara bi trebao da bude najvredniji ugovor u istoriji LCS-a, a možda i celog esporta. Do sada je rekord zvanično držao Jensen koji za Liquid potpisao ugovor od 4,2 miliona dolara, dok mnogi ipak spekulišu da je Perkz oborio taj rekord, ali da nemamo tačnu informaciju.

SwordArT je bio dugogodišnji član najbolje i najuspešnije ekipe sa Tajvana, ali je 2018. godine odlučio da želi da zaigra u Kini, zbog čega je potpisao za Suning. Prva sezona u dresu kineske ekipe nije bila toliko dobra, ali je već u drugoj uspeo da dogura do finala Worlds-a, gde su poraženi od DAMWON-a.

Iako možda neće nastupati u jačoj ligi, potpisao je jedan do najvećih ugovora ikada u esportu i to je samo po sebi još jedan veliki uspeh u karijeri. Iako su ostali bez dva veterana, TSM ima velike ambicije za narednu sezonu, pa je možda sada pravo vreme da jedna severnoamerička ekipa ostvari neki značajniji rezultat na internacionalnoj sceni.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA