Zvanični šampion DAMWON se pojačao na top lejnu

Osvajač ovogodišnjeg League of Legends Worlds turnira, doveo je u svoje redove Kima ''Khan'' Dong-ha.

  • 0
Foto: Riot Games/ League of Legends

Bivši igrač FunPlus Phoenix-a i SKT-a, top lejner Khan danas je potpisao za trenutnog svetskog šampiona,  korejski tim DAMWON. Ovo verovatno znači da će Jang ''Nuguri'' Ha-gvon napustiti tim jer se od početka prelaznog perioda vodi kao neaktivan igrač. Nuguri je bio jedan od dominatnijih igrača na završenom svetskom prvenstvu tako da je nekoliko timova iz LCK i LPL zainteresovano za njegovo umeće.

Što se Khan-a tiče, on je 2019. uspešno završio u ekipi SKT, a nakon toga se pridružio bivšim šampionima FunPlus Phoenix-u 2020. godine ali nije uspeo da ispuni očekivanja.

Khan je u većem delu svoje karijere dominirao svojim lejnom, ali je u zadnjoj sezoni počeo da polako gubi duele u LPL-u. FunPlus je završio osmi u Summer Split-u, a iz regionalnog finala ih je izbacila ekipa Invictus Gaming-a sa 3-2. Iako nije imao uspešnu sezonu, ekipa DAMWON-a ima puno poverenje da će moći da zameni Nuguri-a na toj poziciji. Organizacija veruje da će osmogodišnje iskustvo igrača dobro doći relativno mladom timu.

Može li korejska ekipa da ponovi ovogidišnji uspeh i sledeće sezone sa izmenjenim sastavom?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA