≫ 

Ocelote objasnio zašto nije prodao Perkza Fnaticu

Da li je pravilno postupio Španac?

  • 0
g2-esports-logo1 Foto: G2 Esports

Tokom jednog podkasta, The Crackdown Podcast, gostovao je Karlos ”Ocelote” Rodrigez, direktor jedne od najvećih svetskih esports organizacija, G2, gde je detaljno objasnio zašto nije prihvatio ponudu Fnatica za Luku ”perkz” Perkovića, i zašto ga je prodao Cloud9-u.

Kada se završio League of Legends Worlds, gde je G2 eliminisan u polufinalu, Perkz, koji je jedan od najboljih igrača na svetu, je izjavio da ne želi više da nastupa kao ADC, već da želi da se vrati na svoju originalnu poziciju, što je midlejn. Tako nešto nije mogao da dobije u G2-u, zbog čega je zatražio od gazde i svog velikog prijatelja da ga pusti da pronađe novu ekipu. Odmah se u tom trenutku javio Fnatic, kojem je bio neophodan igrač na toj poziciji, ali iz ovog razgovora saznajemo da je Karlos lično odbio ponudu Fnatica i da je na neki način postavio ultimatum da njegov igrač zaigra u Severnoj Americi.

”Zamislite da je Perkz otišao u Fnatic. Ono što bi se desilo je da bi svi njihovi igrači potpisali nove ugovore (ovo se odnosi na transfer Rekklesa u G2)”, izjavio je Ocelote. ”Da li ja to želim? Ne, pošto volim kada su mi sve opcije otvorene. Da li me to čini lošom opcijom? Nosite se ako to mislite, jer ste veoma naivni ako mislite da može da se napravi ekipa svetske klase, koja treba da se bori za trofeje, tako što ćete pustiti svakoga da ode. To se neće desiti”.

Odmah nakon toga je objasnio zašto misli da ne bi bilo pametno da proda svog igrača najvećem rivalu. ”Ja nažalost ne mogu da platim svoje ljude Red Bulovima, već to moram ad uradim novcem. Da bih imao novac, moram da napravim biznis, a da napravim biznis, moram da dokažem svojim sponzorima zašto je moja ekipa broj jedan na svetu. Moram da im pokažem da ne znam samo da pobeđujem, već i da mogu da plisiram svoj proizvod. A da bi sve to uspelo, ja ne smem da dozvolim da me savlada moja najveća konkurencija”,, dodao je Karlos.

Iako bi prelazak Perkza u Fnatic učinio da Evropa ima dva vrhunska tima, G2 bi sebi napravio veliki problem u borbi za šampionat. Možda bi neki voleli da je Hrvat ostao da igra u Evropi, ali mi je jasno zašto Ocelote napravio ovakav potez i smatram ba svaki dobar biznismen uradio isto.

Carlos/Ocelote explaining why he refused to sell Perkz to Fnatic on Crackdown from r/leagueoflegends

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA