Korejska League of Legends liga je nagledanije takmičenje u 2020

LCK je ove godine skupio 136.65 miliona sati ukupnih pregleda.

  • 0
nautilus-lol1 Foto: Riot Games

Ova godina nije baš bila idealna za esports, posebno zbog brojnih otkazivanja i pomeranja kroz koje su mnogi turniri morali da prođu. Lige su morale da se prilagode novom onlajn sistemu takmičenja, a samo nekolicina je uspela da se istakne među brojnim događajima. Korejski LCK je, na primer, imao sjajnu takmičarsku godinu koja se završila tako što je DAMWON Gaming osvojio League of Legends Worlds. Onda je i logično da je region imao najpopularniju esports ligu na svetu po satima gledanja.

LCK je skupio 136.65 miliona sati tokom 2020. godine, a liga se u toku godine emitovala 635 sati. Ovi podaci ne uključuju Kineske platforme, ali i pored toga, Prolećni Split je prikupio impresivnih 65,91 miliona sati, dok je Letnji Split ima samo tri miliona manje. Zajedno, ovi turniri su skoro imali isti broj kao i samo svetsko prvenstvo.

Ipak, League Svetsko prvenstvo je prikupilo najviše paznje od svih esports turnira ove godine sa impresivnih 139 miliona sati. Turnir je vodio i u drugim kategorijama, kao što je najpopularniji esports turnir po broju gledalaca u jednom momentu i po prosečnom broju posmatrača. Sledeće godine možemo da očekujemo slične rezultate jer konkurencija u ovim regijama nikako ne slabi.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA