Šalke prodaje svoje mesto u esports ligi za $24 miliona

Dugogodišnji član najjače evropske Leauge of Legends lige, Šalke 04, razmatra da proda svoje mesto po ceni od 24,3 miliona dolara.

  • 0
Foto: Schalke04.de

Poznati fudbalski klub iz Nemačke se pridružio esports univerzumu pre nešto više od 5 godina, što ih čini jednim od starijih članova i partnera najjače evropske lige, LEC-a. League of Legends je verovatno i najveći esport u svetu, a njihove najveće lige funkcionišu po sistemu franšiza, kakav se koristi u tradicionalnim sportovima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kao i u nemačkoj Bundesligi, tako se ni u LEC-u Schalke ne može pohvaliti dobrom formom. Odlaskom najboljeg igrača, Upseta, koji je prešao u Fnatic, osetio se evidentan pad forme, zbog čega razmatraju da prodaju svoje mesto, čija vrednost iznosi neverovatnih 24,3 miliona dolara.

S obzirom da se fudbalski klub nalazi u katastrofalnoj formi, zbog koje su u opasnosti od ispadanja iz prve lige, finansijska moć kluba je znatno opala, zbog čega smatraju da je prodaja neophodna opcija, saopštio je Pol Arive, novinar francuskog Lekipa. Pošto je fudbalski klub i dalje glavni fokus Nemaca, taj novac bi mogao dosta da im pomogne u pokušaju da poprave situaciju u kojoj se nalaze.

Prodajom tima ne samo da bi napravili profit, već bi i sačuvali sav novac koji je potreban da se vodi jedna esports ekipa, kao i dodatnih $9 miliona, koliko vredi kotizacija.

Iako bi bila velika šteta da najbolja evropska liga ostane bez imena kao što je Schalke 04, znamo koliko je teško u današnje vreme doći do mesta u ovoj ligi, te smo sigurno da već postoji veliki broj zainteresovanih kupaca.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA