≫ 

Fudbalski klub Barselona planira da se takmiči u LPL ligi

Poznati španski fudbalski gigant želi da se takmiči u kineskoj League of Legends ligi.

  • 1
Foto: Barsa eSports

Klub iz Blaugrane želi da sponzoriše ekipu iz LPL lige i uđe na profesionalnu League of Legends profesionalnu scenu baš kao što je fudbalski klub PSŽ prošle godine uradio sa sponzorisanjem ekipe Talon Esports. Barsa želi da uštedi troškove kreiranja franšize tako što će potpisati ekipu koja se već takmiči, što je olakšavajuća okolnost jer licence za takmičenje se procenju na više od pet miliona evra.

Barselona je već kreirala biznis plan koji žele da iskoriste za ko-brendovanje kroz različite sadržaje, sponzorstva i opremu koja će nositi obeležja novog brenda i stvarati prihode. Trenutno Barselona ima timove u različitim esports divizijama kao što su Rocket League, PES i Hearthstone, a Tencent, matična kompanija Riot Games-a i glavni LPL organizator, već sarađuje sa klubom kako bi olakšali dolazak organizacije u kinesku ligu. Još se ne zna za koji tim će se Barsa odlučiti, da li vi imate možda neku ideju?

Za sve vas koji dobro baratate španskim jezikom, originalan izveštaj možete pogledati ovde.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loki

    7. mart 2021 | 19:47

    Nista mi nije jasno kao da je ova vest sa neke druge planete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA