Kako izgledaju udžbenici u jednoj korejskoj ''Esports gimnaziji''

Južna Koreja poseduje veoma razvijenu esports industriju, ali da li ste znali da jedna srednja škola u ovoj zemlji u svom programu ima ''esports smer''?

  • 0
srednja skola, srednjoškolci, učionica

Foto: Unplash/Taylor Wilcox

Južna Koreja ima vrlo bogatu esports istoriju. Počevši od čuvene strategije StarCraft, u kojem je od kraja 90-ih održano preko 6000 turnira sa preko 35 miliona dolara ukupnog nagradnog fonda, bilo je jasno da je Južna Koreja izuzetno progresivna na polju esporta.

Kasnije se pojavio i League of Legends, jedan od najpoznatijih i najigranijih naslova na planeti sa velikom esports scenom. Iz Koreje dolaze neki od najuspešnijih LoL igrača, kao što su Faker i Duke.

Nedavno smo saznali i da jedna srednja škola u Seulu, po imenu Eunpyeong Meditech, ima sopstveni esports smer. Tviteraš PlayerIGN nam je čak dao uvid u jedan od njihovih udžbenika.

 

U udžbeniku možete pronaći detaljnu istoriju esporta i informacije o esports naslovima i njihovim žanrovima (MOBA, FPS, RTS, itd.). Škola poseduje i posebne gejming učionice.

Učenici u prvoj godini izučavaju opšte karakteristike esporta, u drugoj radnu etiku esports industrije, a u trećoj psihološki aspekt esporta.

Vrlo je interesantno videti da jedna srednja škola uključuje esports u svoj plan i program, i definitivno pokazuje razvijenost ove industrije u Južnoj Koreji.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA