Ovo su League of Legends ekipe koje ćemo gledati u sledećoj Worlds 2021 fazi

Grupna faza na Worlds 2021 je završena, a timovi sa Zapada su nekako uspeli da se izbore za mesto među najboljih osam League of Legends ekipa na svetu.

  • 0
Foto: LoL Esports

Kada smo se osvrnuli na prvi deo grupne faze Worlds turnira pre nekoliko dana, azijski timovi su imali sve konce u rukama i bili jako blizu totalne dominacije u nokaut fazi. Scenario ipak nije bio toliko dramatičan za ekipe iz Evrope i Severne Amerike jer ćemo videti dva predstavnika u narednoj fazi.

Činilo nam se da je grupna faza gotovo rešena nakon što su ekipe odigrale po tri meča, ali niko nije mogao da nas spremi za interesantan nastavak takmičenja i čak tri tiebreakera koja su se igrala kako bi dobili konačan plasman ekipa. Prva premeštanja su viđena u Grupi A, iako je zvanični šampion DAMWON Gaming izašao iz ovog dela takmičenja bez poraza. DAMWON je tako obezbedio sigurno mesto u nokaut fazi, ali neće im se pridružiti FunPlus Phoenix.

Kineska ekipa jeste bila druga nakon tri meča, ali su zato izgubili naredna tri, a dva uzastopna poraza od ekipe Rogue su ih zacementirali za četvrtu poziciju u grupi. Ovu situaciju je iskoristio C9 koji je pobedom na Rogue zauzeo drugu poziciju i biće jedini predstavnik Severne Amerike u nokaut fazi.

Grupa B nije igrala tiebreakere, a T1 je uspeo da preotme prvu poziciju od kineske ekipe EDward Gaming. 100 Thieves je pobedio kineski tim u zadnjem meču ove faze, ali i to im nije pomoglo da se dokopaju druge pozicije u grupi i završili su učešće sa tri pobede i tri poraza. Male izmene su se desile i u Grupi C, ali evropski tim iz ove grupe nije mogao bolje od četvrtog mesta.

Hanwha Life Esports su sa trećeg mesta došli do borbe za prvu poziciju u grupi, međutim Royal Never Give Up nije popustio i trijumfovali su u tiebreakeru koji je odlučivao o prvoplasiranom timu. Hanwha je preskočio PSG Talon boljim rezultatima u drugom delu grupne faze, tako da nećemo videti ekipu iz Hong Konga u nokautu.

Najžustrije je bilo u Grupi D jer su sve četiri ekipe imale isti skor od tri pobede i tri poraza. Ništa drugo nije preostalo osim da timovi igraju tiebreaker između sebe, a najbolje su prošli Gen.G Esports i šampion LEC-a MAD Lions. MAD Lions je iznenadio LNG Esports, a Gen.G je bio bolji od Team Liquid-a, pa ćemo ove ekipe gledati i u nastavku turnira koji sledi 22. oktobra kada se sastaju T1 i Hanwha Life Esports.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA