Poslednji četvrtfinalni meč na Worlds 2021 turniru danas od 14h!

Još samo jedan tim sa ”zapada” je ostao na Worlds 2021 šampionatu, a danas od 14h ćemo saznati da li će polufinalni dueli biti isključivo između azijskih ekipa.

  • 0
lol worlds Foto: Riot Games

Ništa ne može iznenaditi favorite na prestižnom Worlds 2021. Prošlogodišnji šampioni se i dalje nalaze u igri za osvajanje turnira i ove godine, legenda Faker je još jednom u polufinalu Worldsa sa svojom ekipom T1, a najbolje kineske ekipe su nam priredile odličnu seriju ovog vikenda. Plejof faza je počela serijom između T1 i Hanwha Life Esports, i T1 nije ostavio nikakve nedoumice ko je bolji LCK tim. MVP ovog četvrtfinala je bio T1 support Keria, a susret je završen rezultatom 3-0.

Printscreen - lolesports.com

T1 će se u polufinalu sastati sa još jednim korejskim timom. DAMWON Gaming je baš kao i T1 bio dominantan u svojoj četvrtfinalnoj seriji. Zvanični šampion i dalje ima šansu da odbrani titulu, a ako nastave sa igrom koju su prikazali protiv LEC šampiona, MAD Lions, verovatno će to i uspeti. Evropski tim je izbačen sa turnira nakon poraza u tri meča, a ovaj rezultat je čak naterao vlasnika MAD Lions ekipe da na socijalnim mrežama kritikuje performans svojih igrača. Korejsko četvrtfinale nosi ogroman ulog jer Faker juri svoju četvrtu titulu na Worlds šampionatu, a DAMWON pokušava da postane drugi tim koji je osvojio dve uzastopne titule. Upravo T1 je jedina ekipa koja je uspela da odbrani titulu i to su uradili 2015 i 2016 godine.

Najuzbudljivije je bilo u seriji između kineskih predstavnika Royal Never Give Up i EDward Gaming-a. Ovo je ujedno bio i duel dva poslendnja LPL šampiona, a EDward Gaming je pobedom od 3-2 dokazao da je ipak ekipa koja je u boljoj formi u ovom delu godine. RNG je osvojio LPL Spring 2021 i Mid-Season Invitational, ali su zato završili LPL Summer 2021 na 5/6 poziciji, i morali su kroz regionalno finale da se kvalifikuju za Worlds 2021.

Jedino što je ostalo da vidimo je ko će trijumfovati u poslednjoj seriji četvrtfinala između Gen.G Esports i Cloud9. Američka ekipa je jedva uspela da se dokopa ove faze turnira, a i Gen.G nije ostavio sjajan utisak, iako su završili na prvom mestu u Grupi D. Da li će Koreja imati tri predstavnika u polufinalu Worlds 2021 ili Cloud9 može da postane jedini predstavnik zapada? Saznajte danas od 14h na zvaničnim Twitch i Youtube kanalima.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA