Riot igre prošlog meseca igralo 180 miliona igrača

Riot Games se na socijalnim mrežama zahvalio igračima za interesovanje koje su pokazali prema njihovim Runeterra igrama.

  • 0
Foto: Riot Games

Oko 180 miliona aktivnih igrača se loginovalo prošlog meseca u neku igru iz Runeterra univerzuma. Ovaj ogroman broj igrača prelazi ukupan broj prodatih kopija AAA igara, kao što je Grand Theft Auto V, a čak ni na Steam-u ne možemo da nađemo ovoliko korisnika svakog meseca. GTA V je do sada prodao oko 150 miliona primeraka, dok je Steam imao 120 miliona aktivnih korisnika.

Koliko Riot vodi ispred konkurencije govori i podatak da Epic Games ima 52 miliona aktivnih korisnika u toku jednog meseca, što znači da možemo da spojimo Epic i Steam igrače, i dobijemo populaciju koja se zabavlja u Riot Games igrama. Izdavač nije objavio koliko se igrača nalazi u svakoj od njihovih igara, ali broj obožavaoca njihovih igara raste iz meseca u mesec.

Riot jedino zaostaje za konkurencijom u domenu kartaških igara jer MTG Arena i Hearthstone imaju veću populaciju, ali samo je pitanje vremena kada će se i to promeniti. Za par dana će biti i premijera Netlix serije, Arcane, tako da se Riot definitivno posvetio proširenju Runeterra lora.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA