Bivši League of Legends Worlds šampion priznao da je trgovao narkoticima

Bivši League of Legends Worlds šampion Lau ”Toyz” Vai Kin je na tajvanskom sudu navodno priznao da je bio umešan u trgovinu narkotika.

  • 0
league of legends police skin Foto: Riot Games

Kako prenosi Taiwan’s Central News Agency, bivši League of Legends profesionalac je optužen za trgovinu narkotika preko internata, i da je 16. juna priznao krivicu na okružnom sudu u Taičangu.

Toyz je dodao da je bio pod ogromnim pritiskom otkako je završio svoj program odvikavanja, i da je apelovao na mlade da se klone svih vrsta narkotika. Njegov advokat je dodao da zbog učestalih putovanja Toyz nije bio svestan zakona u Tajvanu.

Toyz je 2019. godine optužen da je trgovao marihuanom. Bivši Worlds šampion je potom 2021. godine uhapšen kada je policija posle pretrage pronašla drogu u njegovom stanu. Marihuana je na Tajvanu klasifikovana kao narkotik klase II.

Toyz-a i 7 njegovih saučesnika su na kraju uhvatili policajci u civilu koji su se predstavili kao potencijalni kupci. Trenutno nam nije poznato kako će izgledati presuda posle njegovog priznanja.

Toyz je 2012. godine osvojio League of Legends Worlds Šampionat u Los Anđelesu sa ekipom Taipei Assassins. Penzionisao se godinu dana kasnije, ali je nastupao na Worlds Šampionatu 2013. godine kao trener Fnatic-a. Od 2017. do 2019. godine je nastupao kao trener ekipe G-Rex.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA