Strategije i taktike za pobedu u igri Among Us

Among Us će vam doneti sate smeha i dobre zabave. Ukoliko želite da ovladate ovom igricom, primenite strategije koje smo pripremili za vas!

  • 0
among-us-14 Foto: Innersloth

Among Us je video igra koju je studio Innersloth prvi put objavio davne 2018. godine! Ona je od tada zabeležila vrtoglavi uspon koji je krajem ovog leta doživeo svoj vrhunac! Takvom naletu popularnosti se niko nije nadao! Na Twitteru je 4. septembra objavljeno da je igrica imala 1,5 miliona igrača! Zamislite vi tu cifru! U čemu je tajna ove video igre, pitate se?

Njena tematika je prilično jasna - u ovoj video igri sve se svodi na preživljavanje ili ubijanje, ukoliko ste uljez! Izgleda da taj nalet adrenalina neprestano privlači igrače koji su željni pobede u nepredvidivim uslovima! Kako bismo vam pojačali doživljaj, ali i približili pobedu, za vas smo pripremili nekoliko taktika pomoću kojih ćete najbolje i najlakše stići do cilja, a cilj je samo jedan - da preživite!

U igrici Among Us može učestvovati od četiri do deset igrača od kojih uljeza najviše tri, dok ostatak ekipe predstavlja regularne članove svemirske posade. Postoje tri mape na kojima možete igrati:

  • The Skeld
  • Mira HQ
  • Porus

Različite strategije za različite uloge

Among Us ima nekoliko ciljeva koji zavise od toga kakva vam uloga zapadne. Možete biti:

  • Član posade
  • Uljez

Zato smo i razdvojili savete u dve kategorije, kako biste ih lakše savladali u zavisnosti od toga da li ste član posade ili uljez.

Strategije za člana posade

Dovršite zadatke

Zvuči dosadno, ali ovako se pobeđuje. Pokušajte da istovremeno izvršavate grupu zadataka iz jedne oblasti. Ovo ne samo da će vam omogućiti da bolje nadgledate neko područje, već ćete na ovaj način dosta toga obaviti efikasno, a ne samo reda radi. Zadaci su presudni za pobedu za vas kao člana posade. Cela posada mora da izvrši sve zadatke pre nego što uljez stupi na scenu!

Pravite pauze između zadataka

Da, ovo je u suprotnosti sa prethodnom sugestijom, ali potrudite se da ne trčite slepo za zadacima već da pronađete balans. U suprotnom, uljez će vam uvek za dlaku pobeći.

Obratite pažnju na sve što vas okružuje

Ne radite ništa ukoliko imate i najmanju sumnju da je neko u blizini. Za većinu zadataka vam treba više vremena kako biste ih završili, stoga, igrajte smireno i lagano. Vi ste član posade, a vaš jedini cilj i ujedno i najbolja strategija je da ostanete živi i rešite sve mini-zadatke koji vas zapravo mogu dovesti do pobede!

Što vas je više, to je bolje

Putovanje sa osobom u koju imate poverenja znači da vas je mnogo teže ubiti! Hodajte pažljivo. Ukoliko vam igra dozvoljava da idete sa više članova ekipe, uradite tako. Bićete sigurniji, verujte nam.

Izvršavajte zadatke pametno

Ono što je bitno pomenuti, u Among Us video igri, većina zadataka nije vizuelna. Pripazite na članove koji takođe izvršavaju kritične zadatke. Na primer, ako ste na putu da popravite svetla,  setite se ko je bio pre vas i zabeležite da li su oni izvršili zadatak pre nego što ste vi imali priliku. Da li se neko pojavio nakon što ste izvršili zadatak? Ili bolje pitati, ko se nije pojavio?

among-us-23 Foto: Innersloth

Obratite pažnju na čudno ponašanje

Ukoliko neko stoji blizini ventilacionih otvora bez razloga, u uglovima sobe, boravi u samo jednoj ili dve prostorije u kojoj nema zadataka, stoji blizu vrata, ali ne ulazi često u sobe… Hm, sve je ovo sumnjivo, i ne mora da znači da je uljez u pitanju, ali ipak obratite pažnju i budite pažljivi!

Naučite mape

Ovo je osnovna strategija uz pomoć koje ćete pronaći najbrži put do izvršenja zadataka. Uz pomoć nje, na vreme ćete reagovati i na svaku sabotažu!

Strategije za uljeza

Kao uljezu, jedini vam je cilj ubiti posadu dok ne budete u brojčanoj nadmoći. Do tada imate mogućnost da sabotirate druge igrače, da se skrivate u ventilacionoj cevi i kada je potrebno, da što bolje lažete!

Pokušajte da se uklopite

Morate da znate gde se odvijaju zadaci. Ovo je najvažniji deo toga kako biste bili verodostojni član posade! Pravite se da ispunjavate zadatke (i pustite ljude da vas vide). Igra vam daje čak i lažne zadatke, tako da ne gubite vreme na odrađivanje tuđih.

Kada sebi dajete alibi, obavezno navedite „zadatke“ koje ste izvršili. Samo navođenje lokacija na kojima ste bili tokom runde nije uverljivo. Ono što vam može biti korisno jeste da učite zadatke za svaku mapu, igrajući u režimu vežbanja.

Optužujte

Često postoji ograničeno vreme za raspravu o uljezu nakon što posada otkrije telo mrtvog člana posade. Morate biti uporni u tome da sumnju prebacite na nekog drugog! Ne budite previše očigledni - mera u svemu je zakon!

Podržite člana posade

Povremeno će član posade optužiti pogrešnu osobu. Kada se ovo dogodi, vi stupate na scenu! Pakujte optužbe i sačuvajte sebe! Idealan način da što duže budete u igri i pobedite!

Ne zalećite se sa ubistvima

Ne možete da ubijate kad god želite, jer postoji određen period posle ubistva koji mora da istekne kako biste ponovo mogli da smaknete nekoga! Nemojte da jurite za ubistvom ukoliko to znači da ćete morati nekoga da pratite 15 sekundi! Vreme je sve, zato pazite! Planirajte unapred!

Sabotirajte

Uradite bilo šta što može sprečiti vašu posudu da izvrši zadatke. Sabotaža je idealna strategija koje će vas dovesti do pobede, a pored nje, bitne su i zamke. Igrajte se, u video igri Among Us je sve dozvoljeno!

Zaključak

Among Us je jedna zabavna video igra koja nije teška i naporna, i koja će vam, sigurni smo, doneti sate zabave i smeha! Zato, ukoliko niste još uvek, vreme je da se upoznate sa njom!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA