Pametna investicija! Riot Games zaradio preko 100 miliona dolara na igricama za mobilni

Wild Rift, Legends of Runeterra i Teamfight Tactics su donele kompaniji odličnu zaradu i odluka da se investira u igre na telefonima se polako isplaćuje.

  • 0

Foto: Riot Games

Riot-ov prvi mobilni naslov Teamfight Tactics je izašao u martu 2020. godine i do sada je skupio 15 miliona preuzimanja i zaradio kompaniji oko 27.5 miliona dolara. Kartaška igra Legends of Runeterra je izbačena mesec dana nakon auto-battler-a, i do sada su u igru igrači ubacili oko 16.2 miliona dolara i preuzeli je 13 miliona puta.

Većina prihoda je došla iz Riot-ove mobilne mobe League of Legends: Wild Rift. Igra je postepeno otključavana u različitim regionima sveta, u periodu od oktobra 2020 do decembra prošle godine. Wild Rift je konačno stigao i u Severnu i Južnu Ameriku u martu 2021, a igra i dalje nije izašla u Kini i Južnoj Aziji. I pored ovog komplikovanog procesa, Wild Rift je navodno doneo preko 64.7 miliona dolara kompaniji i igra je skinuta 46.3 miliona puta.

Igrači iz SAD možda jesu među poslednjima dobili priliku da igraju Wild Rift, ali su najviše doprineli zaradi. Do danas, igrači iz tog regiona su potrošili 28 miliona dolara, što predstavlja oko 26 posto od ukupne zarade. Korisnici android telefona su izgleda više zainteresovani za Wild Rift, jer je igra na toj platformi ostvarila zaradu od oko 63.4 miliona, dok su korisnici App Store-a skupili 44 miliona dolara.

Riot već ima planove da pokrene u Wild Rift-u globalnu esports scenu, a krajem godine nas očekuje i svetsko prvenstvo. Na mobilnim telefonima već postoji par konkurenata (klonova), pa ćemo videti koliko će ove igre zakomplikovati Riot-ovu strategiju. Kompanija planira da izbaci i popularnu taktičku pucačinu Valorant na telefone, što je još jedan dokaz da se budućnost gejminga nalazi u džepu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA