Deset najboljih besplatnih igara za svačiji ukus

Sve više izdavača zadnjih godina izbacuje igre u kojima možemo da uživamo bez potrošenog dinara. Izdvojili smo neke od najkvalitetnijih naslova kojima definitivno morate da pružite šansu.

  • 2
srećna deca kompjuter foto: pixabay.com

Živimo u vremenu koje možemo da opišemo kao drugu renesansu gejming industrije. Novi, interesantni naslovi izlaze svakog meseca tako da ovo može da optereti novčanik svakom skromnom modernom gejmeru.  Sva sreća konkurencije u industriji ima koliko želite, tako da su kompanije primorane da se konstantno navikavaju na potražnju i smišljaju nove načine kako da dođu do velikog broja korisnika. Iz ovoga je i nastala strategija besplatnih igara od koje mi kao ljubitelji igara profitiramo. U moru besplatnih igara ne zaslužuju baš sve da im posvetite stotine i stotine sati. Zato smo olučili da se osvrnemo na neke koje možete da igrate na vašim kompjuterima, i koje mislimo da su definitivno vredne vašeg vremena. Listu smo sastavili fokusirajući se na količinu besplatnog sadžaja koje ove igre nude.

  • Counter Strike: Global Offensive - Poslednja verzija legandarnog Kauntera je od relativno skoro besplatna. Tako da konačno možete da se oprostite sa starim dobrim 1.6 i da uživate sa prijateljima u ažuriranoj verziji starog klasika. Istina je da prva ljubav zaborava nema, ali ''novi'' Kaunter donosi bezbroj pobojšanja u poređenju sa starijom braćom, plus nećete više morati da igrate po sumnjivim serverima i sa ljudima koji često varaju kad igraju. Popularni CS:GO je skoro ista igra što se tiče sadržaja samo u mnogo lepšem odelu a ne treba vam ni jaka mašina da bi ga pokrenuli. I mi ćemo malo da varamo, pa ćemo nabrojati neke besplatne naslove iz ovog žanra ako mislite da CS:GO nije za vas. Neke druge opcije bi bile Valorant, Warface a ako volite pucačine koje malo više beže od realnosti pogledajte Paladins: Champions of the Realm i Quake Champions.
  • Rocket League - Igra koja je ove nedelje ušla u reon besplatnih igara. Roket liga je interesantan spoj fudbala i vožnje kola. Ako bi se to tako moglo nazvati. Možda ipak akrobacija sa kolima. Ovo je jedna od onih igara u koje možete da uskočite ralativno brzo jer su pravili prilično jednostavna. Međutim ako želite da budete ekvivalent Mesija ili Ronalda onda ćete morati da uložite mnogo više vremena kako biste otkrili šta vaše čudo na četri točka može da uradi. Na tržištu nema ništa slično ovoj igri tako da ako imate prijatelje ili ako želite sami da se upustite u avanturu, sigurni smo da ćete se dobro provesti. 
  • Dauntless - Ako ste nekad želeli da budete lovac na fantastična stvorenja ova igra je onda za vas. Ovo je besplatni ekvivalent poznate Monster Hanter franšize tako da ako ste želeli da igrate tu igru a kratki ste sa parama, Dountles je idealna opcija. Možete istraživati bogat svet sami ili sa prijateljima se udružiti u borbi protiv gigantskih životinja. Kreatori igru često ažuriraju tako da smo došli do broja od preko dvadeset jedinstvenih džinova koje ćete morati da savladate. Svaka od ovih kreatura ima više različitih verzija tako da se sigurno nećete brzo zasititi. U igri možete da pravite i otkrivate nova oružija i opremu koja će vam postepeno olakšavati vaše ekskurzije u nepoznate krajeve ovog univerzuma.
  • Hearthstone - Blizardova besplatna kartaška igra i dalje je jedna od primarnih opciji većini igrača koje vole ovaj žanr. Igra je imala uspona i padova od kako je izašla al kreatori sve više slušaju kritike korisnike i prave sadržaj koji je po ukusu većine obožavatelja. Sastavite najače špilove od vaših karata i takmičite se protiv drugih igrača. Karte skupljate skromnom brzinom ali to nije toliko loša stvar jer ćete usput učiti brojne mehanike koje se koriste u ovj igri. Svakako poslastica za sve gejmere koji vole izazov i kovanje strategija. Ovaj žanr je pun besplatnih igara međutim nisu sve baš zadovoljavajućeg standarda. One koje se trkaju sa Blizardovim naslovu su Legends of Runeterra, Shadowverse i Magic: The Gathering Arena.
  • World of Tanks - Pošto smo zašli u vode strategija onda moramo pomenuti i sad već dobro poznati Vorld of Tenks. Iako početci u ovoj igri nisu lagani zbog tone sadržaja i opcija koje ova igra ima moramo je pomenuti. Mislimo da se igra neće samo svideti gejmerima već i ljubiteljima maketa jer u igri zaista postoji ogroman broj delova za tenkove i samih tenkova. Pored svega igra na kraju ima jednostavnu poentu. Dva tima i jedna mapa na kojoj može da vlada samo jedna strana. Ako vas tankovi ne privlače možete da pokušate sa World of Warships i War Thunder.
  • Path of Exile - Sigurno jedna od najboljih opcija ako volite akcione rpg-ove. Na igri se dosta radilo zadnjih šest godina tako da je igra prepuna saržaja i opcija za igrače. Definitivno jedna od onih igara gde možete da provedete stotine ili hiljade sati. Sam početak igranja može biti malo konfuzan, zato što vas igra bombarduje raznim informacijiama i mehanikama međutim kada se prašina slegne bićete sigurni da niste igrali skoro ovako kvalitetan besplatni naslov. 
  • Call of Duty: Warzone - KoD je napravio betl rojal igru i odlučio da se takmiči u sve kompetetnijem žanru. I srećom po nas, igre u ovom žanru su uglavnom besplatne. Jedina mana ove igre je što zauzima dosta prostora i što vam treba dobar kompjuter da je pokrenete. Međutim, ako vam ovo ne predstavlja problem onda morate da probate ovaj naslov, jer skoro svaki element u ovoj igri je dobar. Od pucanja, mape, vrsta oružja preko  jedinstvenih mehanika do naslova koji nikako ne podseća na besplatnu igru. Slične igre koji isto možete da probate su FortniteApex Legends.
  • Warframe - Dve reči su samo dovoljne da se kažu za ovu igru. Svemirske nindže. Naslov je zaista prepun sadržaja i trebaće vam ozbiljan broj sati da iskusite sve što ova igra nudi. Krećete se, od planete do planete u svojoj mini letelici, po svemiru rešavajući razne misije i polako otkrivate priču ovog univerzuma. Možete da skupljate nova oružija, nove klase nindži, ljubimce i toliko različitih stvari da bi mogli sigurno do sutra da nabrajamo. 
  • Star Wars The Old Republic - Iako je izašla pre skoro devet godina ova igra je i dalje jedan od boljih besplatnih naslova iz univerzuma Ratova Zvezda. Naslov pripada žanru MMO-a (masivna multiplejer onlajn igra) i nudi vam da u određenom vremenu u galaksiji kreirate svog karaktera iz mašte i pristupite svetloj ili tamnoj strani sile. Radnja je smeštena u možda najzanimljiviji period u Ratovima Zvezda a na igri je radio studio koji je pre toga već izbacio dve igre sličnog tipa. Svakako naslov koji mora svaki ljubitelj Ratova Zvezda da proba. Albion Online je igra iz istog žanra koja vam isto može biti interesantna. 
  • League of Legends - Multiplejer onlajn betl arene su postale veoma popularne u prošloj deceniji a LoL stoji prvi u dugačkoj koloni ovih igara. Dva tima biraju heroje koje će da koriste i u pet protiv pet meču pokušavaju da unište protivnički tron. Jednostavan koncept koji je izrodio masu igara u ovom žanru. Zajedno sa još nekoliko igara LoL polako krči put elektronskim sportovima i zaslužno važi za jednu od najpopularnijih igara danšnjice. Slične opcije ovog tipa bi bile Dota 2 i Smite.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA