Rocket League zabeležio preko milion istovremenih igrača

Šašavi spoj automobila i fudbala je prekjuče postao besplatan za igru

  • 0
rocket-league22 Foto: Psyonix/Rocket League

Popularna automobilska igrica Rocket League je danas dostigla novi rekord. Koliko to ironično zvučalo, njen prelazak na besplatan format se već isplatio, jer je danas zabeležila više od milion istovremenih igrača.

Rocket League je i ranije bio vrlo popularan, ali u vreme kada se prodavao po ceni od $19,99, ni blizu nije dostizao ovolike cifre. Tada je broj istovremenih igrača jedva prelazio brojku od 70,000.

Igra je izašla davne 2015. godine, a od tada je prosečan broj igrača postepeno rastao. Ove godine je dostigao cifru od 40,000 prosečnih igrača, a pik je ostvaren u vreme vrhunca trenutne COVID-19 pandemije, što je bilo i očekivano. Rocket League je u martu dostigao preko 120,000 istovremenih igrača, zahvaljujuću uvedenim merama i uspostavljenom karantinu. Ova igra nije izuzetak, jer su se u tom periodu mnogi ljudi okrenuli gejmingu kako bi prekratili vreme.

Prekjuče je navala bila tolika da su čak i serveri bili privremeno preopterećeni, kada je zabeleženo i impresivnih milion istovremenih igrača.

Rocket League je postao besplatan 23. septembra, a dostupan je na PC-ju, PlayStation 4, Switch, i Xbox One.

Da li ste vi isprobali Rocket League?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA