Konami otvorio školu esporta

Japanski studio je otvorio školu u Tokiju za sve one koje žele da postanu profesionalni takmičari.

  • 1
Učenici, osnovna škola, đaci Foto: Shutterstock

Ako imate želju da naučite kako da postanete esport profesionalac, i živite u Japanu, od skoro imate i tu mogućnost. Samo je potrebno da platite Konami da vas nauči. Škola ima u ponudi predavanja i praksu na naslovima poput Pro Evo, eBaseball powerful Pro Baseball ( Konamijeva bejzbol igra, slično PES-u), Dota i Fortnite. Studenti ne vežbaju samo igrajući igre, već uče i kako da kreiraju sopstveni materijal, uče kako da posmatraju biznis iz različitih uglova, kako da organizuju gejming događaje a i engleski jezik. Profesori su bivši profesionalci iz esporta, tako da bi trebali da imaju korisne savete za njihove đake.

Studenti imaju opciju da se prijave za vanredne časove, ali mogu upisati i punu školsku godinu. Za sada ovo ne zvuči jeftino. Da biste imali neku predstavu o cenama, reći ćemo da će vas individualni ''trening'' dva puta nedeljno izaći oko $396, dok za četvorodnevni seminar morate da izdvojite $750. Redovni studenti imaju jutarnje i popodnevne časove koji počinju u 9:40 i završavaju se u 15:10, sa pauzom od sat vremena za ručak.

Prva školska godina je krenula od ovog septembra u Konamijevoj Esport Ginza školi.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA