Esports organizacija dovela poznatog šahistu

Američka organizacija dovela šahistu u svoje redove

  • 0
cloud9-logo Foto: Cloud9

Svako ko je ikada pratio esport je u nekom trenutku čuo za Cloud9. Cloud9 je američka esports organizacija koja je poznata po mnogim uspesima i vrhuskim rezultatima u raznim video igrama. Do sada su uspešno vodili League of Legends, CS:GO, Dota 2 i mnoge druge ekipe, ali su sada odlučili da u svoju organizaiju dovedu mladog šahistu, Endrua “Penguingm1” Tanga.

Radi se o dvadesetogodišnjem momku koji je već tri puta osvajao nacionalno prvesntvo i spada među 5 najboljih igrača brzopoteznog šaha. Takođe je tokom svoje karijere pokazao odlično znanje Munjevitog šaha i metak-šaha, gde je u preko sto navrata uspeo da savlada u svetskog šampiona, Magnusa Karlsena.

''Do svoje osamnaeste godine dostigao je Grandmaster priznanje, koje mu je lično uručila Internacionalna šahovska federacija. Takođe je poslednji igrač u nizu koji je uspeo da savlada Leela Chess Zero, što je računarski program koji šah igra gotovo do savršenstva'', pohvalila je organizacija svog prvog šahistu.

Oni su sada druga američka organizacija koja je napravila ovakav potez, nakon što je Team Solo Mid u avgustu ove godine uložio veliki novac da dovede Hikaru Nakaumu, petostrukog šampiona Amerike.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA