Kineski besplatni hit Genshin Impact zaradio preko $100 miliona za dve nedelje

Popularni kineski RPG polako postaje jedan od najprofitabilnijih gejming projekata te regije.

  • 0

Foto: miHoYo/Genshin Impact

Igra kineskog studia miHoYo nastavlja da obara istorijske rekorde što se tiče besplatnih igara iz kineskog područja. Genshin Impact je za manje od dve nedelje zaradio preko $100 miliona. Iako je igra doživela globalnu popularnost, tržišta koja su najviše učestvovala u vrtoglavom rastu ovog naslova su Kina, Japan, Korea i Sjedinjene države. Već sada možemo da kažemo da je ovo najuspešnija originalna intelektualna svojina, što se gejminga tiče, kreirana od strane kineskog studia.

Genshin Impact je akciona RPG avantura smeštena u fantastični svet koji igrači mogu da istražuju bez skoro nikakvih ograničenja. Sistem borbe je veoma dinamičan jer imate mogućnosti da koristite elemente poput vatre, vode, vetra zajedno sa svojim magijama, a poenta u igri je skupiti karaktere u vašu grupu avanturista koji će vam služiti za specifične situacije. Četri člana možete najviše da kontrolišete a svaki karakter funkcioniše kao magija u standardnom rpg-u.

Da malo pojasnimo. U standardnim rpg igrama kada kreirate karaktera imate mogućnost da odaberete željenu klasu za njega a onda on ima magije (uglavnom raspoređene na dugmićima 1,2,3,4 na tastaturi) vezane za tu klasu. U Genshin Impact-u umesto pomenutih klasičnih mehanika, kreatori su ubacili da je svaki karakter zapravo magija. Tako da ako želite da bacate vatrene magije morate da nađete baš tog karaktera u igri. Studio je onda vezao mikrotransakije za ovu mehaniku, tako da ako želite možete da kupite simpatične anime karaktere pravim novcem, ali nije nemoguće i da ih bez plaćanja osvojite. Samo je potrebno da utrošite malo više vremena igrajući igru.

Međutim to je samo početak. U igri možete da skupljate tonu različitih resursa od kojih ćete praviti oružija, opremu, pojačavati vašu veselu družinu pa čak i kuvati. Igra je prepuna sadržaja i izgleda kao sve samo ne besplatna igra. Mada postoje određeni momenti koji vam usporavaju progres kao i u drugim besplatnim naslovama, ovde ipak imate osećaj da ste za malo, ili ništa novca, dobili desetine i desetine sati zabave.

Samo u prvoj nedelji, Genshin Impact je prikupio preko $50 miliona a aplikaciju je skinulo oko 23 miliona korisnika. Ukoliko želite da probate ovo ''čudo'' iz Kine, igra je dostupna na PC, Playstation 4, Android, i iOS-u. Posebno bi pohvalili mobilnu verziju koja jako malo zaostaje za ostalim platformama. Ako mislite da igru ne možete pokrenuti na mobilnom ili imate slab kompjuter, podsetićemo vas da možete igrati mobilne naslove na vašem rečunaru pomoću emulatora android sistema i da vam za to nije potreban nikakav spejs šatl u kućištu. Samo ne pominjite Hong Kong, Tajvan ili Putina u globalnom četu i spremite se da provedete dane istraživajući ovaj živopisan svet. Ne, stvarno se ne zezamo za Putina jer kretori odstranjuju korisnike iz igre ako ukucaju neku od tri zlatne reči. Niko ipak nije idealan.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA