Sedište esports organizacije postaje biračko mesto za američke predsedničke izbore

Početak izbora je zakazan za utorak, 3. novembra.

  • 0
100-thieves-logo1 Foto: 100 Thieves

Poznata esports organizacija 100 Thieves, koja je poznata po svojim League of Legends, Fortnite i Valorant sastavima, će pretvoriti svoje sedište u Sjedinjenim Američkim Državama u biračko mesto za predstojeće izbore. Ovaj prostor će primati sve glasače iz Los Anđeles okruga.

100 Thieves Cash App Compound je prostor od 15,000 kvadrata koji služi kao američko sedište organizacije, predstavnika njenog brenda, timova i kreatora sadržaja. Među njima su čuveni strimeri CourageJD i Valkyrae koji podržavaju organizaciju putem svojih Twitch prenosa.

Sličan potez je napravio i NBA, koji je svoje arene i prostore takođe pretvorio u komercijalna biračka mesta.

100 Thieves je takođe unajmio uspešnog umetnika Slick-a, koji je zidove zgrade ukrasio privremenim grafitom na kome piše VOTE (eng. glasajte).

Ovo nije prvi put da se esports scena ovako direktno upetljala u politiku, i obrnuto. Naime, američka članica kongresa, Aleksandrija Okasio-Kortez, je pre samo nekoliko dana održala prenos igrice Among Us, koji trenutno broji preko 500 hiljada pregleda, kako bi motivisala mlade gejmere da glasaju.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA