Kako poboljšati umeće igranja video igre Overwatch

Za početak, igrajte Overwatch u skladu sa vašim kapacitetima, a kada dostignete određeni nivo znanja, nijedna prepreka vas neće zaustaviti da budete najbolji!

  • 0
overwatch-1 Foto: Activision Blizzard/Overwatch

Overwatch je video igra koja je zaludela gotovo sve ljubitelje dobre pucačine! Pored toga, Overwatch pruža i širok izbor neobičnih heroja koji su napravljeni da udovolje gotovo svakom stilu igre koji se zamisli.

S obzirom na to da vas je privukao naslov ovog teksta, pretpostavićemo da ste ili početnik, ili jednostavno želite da  poboljšate već stečene veštine. Bez obzira na to da li igrate na računaru ili konzoli, da li ste novi ili ipak ne, pred vama je 5 osnovnih koraka koje morate preduzeti kako biste usavršili igru i postali bolji!

Počnite sa režimom Mystery Heroes

Mod „6v6 Mystery Heroes“ je najbolji režim za početnike ali i učenje sitnih caka u Overwatch igrici. Ukoliko se prvi put susrećete sa ovom video igrom, nasumično izaberite heroje koji će vas naučiti “prvim koracima.”

Uskakanje u Quick Play je ono što većina početnika radi, ali moramo vam reći da je ovo jedan od najgorih režima u celoj igri. Doživećete i videti najmračniju stranu Overwatch igrice u Quick Play-u, jer, gotovo niko ovaj mode ne shvata ozbiljno.

6v6 Mystery Heroes je mnogo uzbudljiviji - tera vas da se borite i gubite život, dok konačno ne ukapirate gde ste grešili. Verujte, ovo je vatreno krštenje koje će vas naterati da shvatite kako svaki heroj funkcioniše, šta je meta kao i na koji način da još bolje napredujete u igri. Otkrivanje heroja koji nam najviše leži je jedna od najbitnijih stvari, zato, mudro igrajte dok ne “kliknete” sa vašim savršenim likom.

overwatch-cg-map1 Foto: Activision Blizzard/Overwatch

Igrajte sa herojem čije veštine i sposobnosti najbolje poznajete

U Overwatch igrici likovi su podeljeni u četiri grupe:

  • Napad
  • Odbrana
  • Tenk
  • Podrška

S obzirom na to da je Overwatch timska igrica, u velikoj meri se oslanja na uravnotežene i podjednako odgovorne timske strategije. Pametno birajte jednog ili dva heroja iz svake grupe kako biste usavršili vaše veštine. Ukoliko ciljate na određene junake, krenite prvo od onih najlakših - Reaper i Soldier: 76 za napad, Junkrat i Bastion za odbranu, Reinhardt i Roadhog za tenk i Brigitte i Mercy za podršku.

Onog trenutka kada njih savladate, upravljanje težim herojima vam neće teško pasti. Suština je, za početak, da igrate Overwatch u skladu sa vašim kapacitetima i nećete pogrešiti.

Igrajte Deathmatch sa vašim najboljim likovima 

Dobar trening zlata je vredan! U ovom slučaju su to (FFA) Deathmatch načini igre, gde se osam igrača međusobno ubija dok neko od njih ne dostigne 20 ubistava.

Možda se najčešći Deathmatch odvija na mapi Chateau Guillard, malom ostrvskom zamku sa uskim hodnicima, posebno smrtonosnom podrumskom tamnicom i prostranom bibliotekom.

Ostali režimi igara zasnovani na timskom radu svim početnicima mogu da olakšaju igru jer se svako od vas oslanja na veštine saigrača. Međutim, FFA vas uči da čak i likovi koje gotovo nikada ne viđate - poput Doomfista - mogu biti i te kako efikasni.

overwatch-heroji-blizzard1 Foto: Activision Blizzard/Overwatch

Cilj - 25. Nivo

Vežbanjem različitih modova naučićete da se snalazite na različitim mapama, i shvatićete šta vam je sve potrebno kako biste poboljšali umeće igranja u Overwatch igrici.

Total Mayhem sjajno je mesto koje morate posetiti ukoliko želite da saznate sve o sposobnostima određenog heroja. U Total Mayhemu dobijate duplo više helta, a sve vaše sposobnosti možete koristiti daleko češće! To nikako ne smete preskočiti.

Takmičarska igra može da počne

Ovaj mod će se otključati kada dostignete 25-i nivo. Ukoliko ste dovoljno vešti, relativno brzo ćete stići do istog, a ukoliko ste stigli, to znači da sad već vrlo dobro znate šta radite i koji heroji vam najviše odgovaraju. Competitive Play će posle 10 odigranih partija proceniti vaše veštine i dodeliti vam lični rank.

Ovakvi mečevi zahtevaju veću koordinaciju i timski rad. Svaka igra utiče na krajnju ocenu veština, a rangiranje traje celu sezonu. Nakon toga, proces selekcije počinje ispočetka.

Najvažnija stvar u svemu ovome je da se prvenstveno dobro zabavite. Overwatch je vodeći u tome jer vam donosi i zabavu i kompetentnost. Naravno, to ne znači da se ne treba truditi ili dati sve od sebe, ali neka vam zabava bude na prvom mestu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA