Ilon Mask tvrdi da je postao milijarder zahvaljujući video igrama

Izjavio je da su mu igrice pružile veliku inspiraciju.

  • 0
Elon Musk, Ilon Mask Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask, južnoafričko-američki preduzetnik, inženjer i osnivač čuvenih kompanija SpaceX i Tesla, je izjavio da njegova ljubav prema programiranju potiče upravo od video igara.

49-godišnji biznismen, milijarder, i jedan od najbogatijih ljudi na svetu, je rekao da njegov afinitet prema tehnologiji, računarima i programiranju potiče od njegove strasti prema igricama.

''Igre su mi pružile veliku inspiraciju'', izjavio je Mask. ''Zbog njih sam poželeo da naučim da programiram i pravim sopstvene igrice.''

Njegova ljubav prema gejmingu je počela u jednom hotelu Sjedinjenim Američkim Državama, kada je sa 10 godina otkrio čar arkadnih igara. Ovo iskustvo ga je inspirisalo da počne da se bavi programiranjem. Tako je sa samo 12 godina prodao svoju prvu PC igru Blaster za $500.

Od tada je osnovao kompaniju Zip 2, koju je prodao firmi Compaq za 307 miliona dolara. Mask je tada osnovao X.com, koji je kasnije postao čuvena kompanija PayPal. Ebay je kupio PayPal u oktobru 2002. godine ua 1,5 milijardi dolara.

Interesantno je čuti da ovako uspešan čovek priča o pozitivnom uticaju video igara.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA