Gejming platofrma, Steam, u 2020. godini imala 120 miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou

Valve, koji stoij iza najpopularnije gejming platforme na svetu se ovih dana prisetio 2020. godine, koja je bila rekordna po mnogim stvarima i koja dovela do značajnog porasta korisnika na Steam platformi.

  • 0

Foto: Valve

U zvaničnoj objavi vezanoj za proteklu godinu, otkriveno je da su oboreni mnogi rekordi, što se delom pripisuje aktuelnoj pandemiji korona virusa i karantinu koji je sproveden gotovo svuda u svetu.

Steam je dostigao novi rekord po pitanju aktivnih korisnika na mesečnom nivou, dostigavši cifru od 120,4 miliona, dok je rekodni broj dnevnih korisnika bio 62,6 miliona. Broj kupljenih igara je za 21% veći u odnosu na 2019. godinu, a u prošlih 365 dana je načinjeno čak 2,6 miliona prvih kupovina.

VR igranje je takođe dostiglo nove visine, sa porastom prodaje ovih igara za čak 71 procenat, gde najviše zasluga ima Half-Life: Alyx, koji čini 39% prodatih VR naslova. Valve će se potruditi da Steam blista i tokom 2021. godine, sa planovima da uvede neke novine, kao i da se proširi tržište na Kinu, gde će biti prisutan kao nezavisna platforma u odnosu na ostatak sveta.

Ako se po jutru dan poznaje, ovo je onda još jedna uspešna godina pred ovom platformom, pošto je odmah na početku godine oboren rekord po istovremenom broju korisnika.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA