≫ 

Pakistan planira da od esportsa napravi zvanični sport

Esports beleži ogroman rast tokom poslednje dve decenije, mameći milione ljudi da svakodnevno gledaju stimove i gejming sadržaje.

  • 0
Foto: The International 9

Pakistan je nedavno esports zvanično proglasio sportom u toj zemlji. Šta ovo znači i zašto je važno za industriju? Esports je dobio status zvaničnog sporta u Pakistanu a to znači da će igrači i organizacije dobiti više mogućnosti, što je dobra vest za rastuću industriju.

Pakistan nije prva zemlja koja je odredila esports kao zvaničan sport, pošto je Kina to učinila još 2003. godine, i postala glavni abasador za esports. Sjedinjene Države i Finska su takođe nastavile trend koji je Kina pokrenula. Mnogi se pitaju zašto je uopšte važno da esports bude prepoznat kao sport?

Najvažniji razlog je to što će igrači moći mnogo lakše da se takmiče u inostranstvu, a njihove vlade će im omogućiti dobijanje radnih viza. Ovo je bila komplikovana tema u prošlosti, pošto su mnogi igrači  morali da odustanu od turira zato što nisu mogli da izvade vizu. Igrači će takođe moći da postanu sertifikovani profesionalci i da se registruju kao esports takmičari.

S obzirom da se Pakistan pridružio listi zemalja koje su esports prepoznale kao sport, verujemo da će još nacija slediti primer ove zemlje sa Bliskog Istoka. Neverovatno je videti kako se industrija niizčega uzdigla i postala globalni fenomen, inspirišući mnoge igrače i stvarajući mnoštvo novih radnih mesta. U nastavku je tvit pakistanskog ministra za Nauku i Tehnologiju.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA