Baš kao i igrači, esports timovi su drastično manje zaradili u 2020. godini

Pre nekoliko dana pisali smo kako je prošla godina uticala na esports igrače, a danas se osvrćemo i na brojke vezane za organizacije.

  • 0
Foto: ESPN

Deset organizacija je prošle godine zaradilo $13.25 miliona, što je za $2.58 miliona manje od najprofitabilnijeg tima 2019. godine. Gledajući najbolje timove, što se tiče nagradnih fondova, gubitak potencijalnih nagrada ponovo dolazi do izražaja. Najuspešniji tim bio je Dallas Empire koji je osvojio $1.80 miliona.

Tajna uspeha Dallas Empire ekipe je Call of Duty liga koju je organizovao Activision Blizzard. Nakon pobede nad Atlanta FaZe-om, tim je skupio $1.50 miliona samo sa tog takmičenja. Ovo je prvi put da je jedan Call of Duty turnir odveo tim do vrha liste po osvojenim nagradnim fondovima. Kada bi ove rezultate poredili sa listom iz 2019, Dallas Empire bi završio na 22. poziciji. Te godine Dota 2 tim OG je sakupio preko 15 miliona dolara.

San Francisco Shock je zauzeo drugo mesto na prošlogodišnjoj listi. Ekipa je uzela $1.55 miliona pobedom na još jednom Activision turniru, ali ovoga puta u Overwatch ligi. Organizacija Team Liquid je na trećoj poziciji sa ukupnim prihodima od $1.46 miliona, skupljenih iz različitih divizija i takmičenja. Preko $400,000 skupljeno je iz Dote 2, $292,000 iz CS:GO i $95,000 su osvojili Starcraft 2 igrači.

Nova godina je počela sa mnogo novih dešavanja ali organizatori turnira i dalje ne pominju uživo događaje. Da li će sezona biti uspešna iako će se većina turnira održati onlajn? Za sada je dobra vest što se takmičenja kako tako održavaju, a ostaje nam da vidimo da li će možda krajem godine takmičari igrati u dvoranama i studijima. Ako vas više zanima o ovoj temi pročitajte i kako su prošlu godinu završili igrači.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA