Baka gejmer obara Ginisove i rekorde u pratiocima

Devedesetogodišnja baka iz Japana je najstariji gejmer na planeti.

  • 0
Printscreen - youtube/Guinness World Records

Vlasnik Ginisovog rekorda za najstarijeg gejmera je Hamako Mori, poznati i kao Gamer Grandma (baka gejmer). Počela je da se interesuje za gejming kada je mala 51 godinu, a do ovog meseca je skupila na Youtube-u preko 498,000 sabskrajbera.

Kada pričamo o starijim igračima, moramo da pomenemo i Abija ''DieHardBirdie'' Drakborga, koji je sa 78 godina najstariji kopetitivni igrač. On je počeo da igra CS:GO kada je otišao u penziju, a deo je i tima Silver Snipers koji je osvojio DreamHack seniorsku ligu. Trenutno se fokusira na strimovanje.

Ne bi bilo fer da ne pomenemo i neke od najmlađih profesionalaca. U Ginisovoj knjizi rekorda, titulu najmlađeg esportiste nosi Viktor de Leon. Podznat pod nadimkom ''Lil Poison'', počeo je da igra igrice kada je imao samo četiri godine. Šansu je dobio 2005. godine kada je potpisao prvi profesionalni ugovor sa samo sedam godina. Nekada je igrao Halo, ali trenutno ga možete gledati u Fortnajtu gde nastupa za Mantra Esports.

Esports je ipak domen mladih igrača, baš kao što je to slučaj sa profesionalnim sportistima. Prosek godina ženskih igrača je 27, dok je u muškoj kategoriji 24. Što se igara tiče, Fortnajt je igra sa najmlađom populacijom igrača.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA