U narednih pet godina esports tržište će dostiči vrednost od 1860.2 miliona dolara

Esports je eksplodirao u mejnstrim i postao glavni oblik zabave širom sveta poslednjih godina.

  • 1
animajor-esports-studio1 Foto: twitter.com/WePlay_Esports

Iako je esports do skoro bio mali ogranak sportske kulture, ubrzani razvoj je doprineo da postane zasebna industrija. Nova istraživanja pokazuju da se interesovanje za novu industriju neće uskoro smiriti i predviđaju da će globalno esports tržište dostići cifru od 1860.2 miliona dolara do 2026. Poređenja radi, 2019. godine tržište je bilo teško 691.6 miliona dolara.

Glavni faktori koji utiču na razvoj esportsa su povećana popularnost video igara, ogromna ulaganja, strimovanje i povećanje infrastrukture za turnire. Tržište internet igara takođe raste solidnim tempom zbog prihvatanja naprednih gejming tehnologija, evolucije preferencija za zabavu kupaca, rast prihoda i sve veće potražnje za gejmingom na mobilnim telefonima. Najviše se očekuje od prodora mobilnih telefona i povećanja pristupačnosti internetu, da utiču na kontinuirani rast esports tržišta.

Nove generacije vide esports kao validno zanimanje zbog rasta gejming turnira, impresivnih međunarodnih nagradnih fondova, prihoda od strimovanja i prisustva sve većeg broja sponzora. Univerzitet i fakulteti su počeli da kreiraju i sportske programe za razvoj talentovanih budućih profesionalaca. Iako je prošla godina bila jako teška za esports, pored toga što je gejming zabeležio do sada neviđene rezultate, ne smanjuje se broj zainteresovanih strana za neki oblik učešća na esports sceni i industriji.

Kompletan izveštaj sa tabelama možete naći na ovoj adresi.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • simpa

    23. jun 2021 | 11:41

    Baš preteruju. Bolje izađite napolje nego što igrate igrice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA