Strimeri skupili gotovo 600,000 dolara u humanitarnoj akciji

Dva dana je trebalo Twitch grupi strimera, OTK, da skupi 593,596 dolara za Games For Love humanitarnu organizaciju, koja pruža pomoć mališanima sa manje sreće i stvara bolju budućnost za njih.

  • 0

Foto: OTK network

Kampanju je otvorio poznati strimer i jedan od osnivača grupe, Asmongold, a već prvog dana je prikupljeno 382,413 dolara. Sledećeg dana još jedan popularni član grupe, Mizkif, je zatvorio događaj sa dobrotvornom aukcijom.

Momci su imali dosta dobrih ideja kako bi podstakli ljude da doniraju novac. Čak je i Asmongold morao da izbriše svog Paladina iz World of Warcraft-a kada su donacije premašile cifru od 250,000 dolara. Na aukciji gledaoci su mogli da postave svoje ponude za OTK postere, retke Pokemon kartice i drugu ekskluzivnu robu.

 

Iako su se okupili pre manje od godinu dana, grupa je veoma aktivna i koriste platformu da što više pomognu dobrotvornim akcijama. Sličnu kampanju grupa je organizovala u martu kada su skupili preko 600,000 dolara, a prošle godine su stavili na aukciju vintage Pokemon kartice, koje su skupile 250,000 dolara za vreme jednog strima.

Definitivno sjajan način da se iskoristi popularnost i pomogne mališanima, kao i drugim ugroženim grupama.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA