≫ 

Kompanija koja je napravila World of Warcraft optužena za seksualno uznemiravanje žena

Activison Blizzard je deo odgovor na optužbe

  • 1
Seksualno uznemiravanje Foto: Shutterstock

Activision Blizzard, čuvena gejming kompanija koja je napravila hit igre poput World of Warcraft-a, Call of Duty-ja, Diabla i Starcraft-a, je nedavno postala meta velike optužbe o seksualnom uznemiravanju i diskriminaciji žena, nejednakoj plati i drugim zloupotrebama. Predsednik Blizzard-a je istakao da je ova situacija ''ekstremno uznemiravajuća'', dok je izvršna direktorka departmana za korporativne poslove odbacila optužbe.

U e-mailu koji je poslat svim Activision Blizzard zaposlenima možemo da vidimo da je predsednik Blizzard-a, Alen Brak, izrazio snažnu podršku svim ženskim zaposlenima, i izjavio da je ''apsolutno neprihvatljivo da bilo ko u kompaniji bude meta diskriminacije''.

U fokusu optužbe je kreativni direktor World of Warcraft-a, Aleks Afrasijabi, koji je navodno često dolazio pijan na posao i svakodnevno uznemiravao ženske radnike, kako psihički, tako i fizički. Afrasijabi je dobio višestruke opomene, ali navodno nije promenio svoje ponašanje.

S druge strane, Activision Blizzard je odbacio optužbe, rekavši da su ''mnoge situacije izvučene iz konteksta'' i u većini slučajeva ''potpuno netačne''. Ovaj odgovor možemo da vidimo u drugom e-mailu, koji je poslala izvršna direktorka departmana za korporativne poslove, Fransis Taunsend. Kao što možete da pretpostavite, ovaj e-mail je ekstremno uvredio ženske zaposlene. Taunsendova je bila savetnik za nacionalnu bezbednost tokom mandata Džordža V. Buša.

Kako će ove optužbe dalje uticati na razvoj igara unutar kompanije?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA