Ovogodišnje PUBG Svetsko prvenstvo imaće nagradni fond od čak 6 miliona dolara

Tencent Games je zvanično otkrio da će se PUBG Mobile Global Championship 2021 održati od novembra 2021. do januara sledeće godine.

  • 0
pubg-mobile-avgust2020

Foto: PUBG Mobile Tencent, PUBG Corp.

PUBG na mobilnim telefonima je ozbiljno zagazio u esports svet, a drugi turnir, koji možemo da nazovemo PUBG Mobile svetsko prvenstvo, dolazi sa tri puta većim nagradnim fondom nego prošle godine. Baš kao i na prethodnom najvećem događaju vezanom za PUBG Mobile esports, timovi će se takmičiti u ligaškom delu i završnoj fazi. Liga će trajati od novembra do decembra, a finale je zakazano za januar 2022. Kompanija će naknadno objaviti više informacija i raspored takmičenja.

 

Ekipe koje ugrabe najviše poena iz ligaške faze i finala PUBG Mobile Pro League-a će se kvalifikovati za Global Championship 2021, a i najbolji timovi sa regionalnih turnira će se naći na najvažnijem PUBG Mobile takmičenju. Još se ne zna da li će turnir biti organizovan u prisustvu publike, a direktor PUBG Mobile global esports-a, Džejms Jang, je izjavio da se Tencent trudi da PMGC 2021 bude offline događaj. Kompanija trenutno bira između nekoliko lokacija koje će ugostiti internacionalni turnir.

Na prošlogodišnjem prvenstvu je nekoliko igrača testirano pozitivno na COVID-19, pa će Tencent najverovatnije biti dosta pažljiviji prilikom organizovanja novog međunarodnog esports takmičenja.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA