Apple pobedio u sudskom sporu! Epic Games isplatio 6 miliona dolara kompaniji

Okončao se sudski proces između kompanija Apple i Epic Games, ili je ovo samo prva runda? Epic prema naredbi suda isplatio 6 miliona dolara na račun tehnološkog giganta.

  • 0
Apple, Epl, logo, znag Foto: Tanjug/AP

CEO kompanije Epic Games, Tim Svini, nije baš preterano raspoložen ovih dana. Kalifornijski sud je odlučio 10. septembra da Apple mora da omogući developerima igara da se u njihovim igrama nalaze metadata dugmići, eksterni linkovi ili druge aktivacije koje upućuju korisnike na mehanike kupovine, ali Epic Games nije baš prošao ovako jeftino.

Tim Svini je juče na socijalnim mrežama objavio da je Epic dobio naredbu od suda da plati Apple-u 6 miliona dolara, što su vrlo brzo i učinili. Epic nije uspeo da dokaže da je Apple sprovodi ilegalni monopol i iz tog razloga su izgubili parnicu i morali da izdvoje milionske svote novca. Prema ljudima koji su detaljno pratili ovaj slučaj, kompanija Tima Kuka je pobedila na gotovo svim poljima, dok je Epic iz pravne bitke izašao kao gubitnik.

Čak je i Svini priznao poraz na socijalnim mrežama, ali je i obećao da borba nije gotova. Epic planira i da se žali na presudi i povrati izgubljene milione, a dok ovaj zaplet traje, akcije Apple su čak i skočile za 0.4%.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA