Američko ministarstvo dodatno istražuje papire Activision Blizzard-a

Activision Blizzard će morati da preda različite dokumente američkoj Komisiji za hartije od vrednosti.

  • 0
Activision Blizzard Foto: Activision Blizzard

Američka Komisija za hartije od vrednosti je pokrenula temeljnu istragu nad Activision Blizzard-u. Vladina agencija želi da ispita kako je izdavač postupao tokom višestrukih optužbi o seksualnom uznemiravanju, zlostavljanju i neprimerenom ponašanju, koje su dospele u javnost, i tužbe koju je pokrenulo kalifornijsko Ministarstvo za fer zapošljavanje i stanovanje. SEC je uputio sudski poziv Activision-u, a pozvano je i nekoliko izvršnih direktora kao i CEO-u kompanije Bobi Kotik.

SEC želi da dobije dosijee šest bivših radnika i zapise o komunikaciji Kotika sa direktorima koji imaju veze sa brojnim optužbama o seksualnom uznemiravanju i diskriminaciji Activision Blizzard osoblja. Ova istraga najverovatnije neće doneti pravdu žrtvama zlostavljanja, već želi da se pobrine za investitore kompanije, koji sigurno nisu srećni zbog kruga loših vesti koje kruže poslednjih nekoliko meseci.

Wall Street Journal je objasnio da SEC istražuje da li su Activision, i njegovi rukovodioci ispravno i na odgovarajući način obelodanili optužbe o uznemiravanju na radnom mestu i problemima sa platama investitorima i drugim povezanim pojedincima, i da li se ovo desilo dovoljno brzo.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA