Krenula je borba za milion dolara na Apex Legends Global Series turniru

Prošlog vikenda održale su se prve nedelje regionalnih liga u sklopu Apex Legends Global Series-a, a Spacestation i Invictus Gaming Int. su bili najraspoloženiji timovi na otvaranju takmičenja.

  • 0
Foto: PlayApexEsports

Apex Legends Global Series je počeo prošlog vikenda i trajaće sve do 5. decembra, a najbolji timovi iz Severne Amerike, Južne Amerike, Evrope i Bliskog Istoka kao i Severne i Južne Azije se bore za mesta u playoffu. Pred ekipama je šest nedelja takmičenja, a svaka nedelja se sastoji od 6 rundi. Svaka regija sadrži 40 timova, a dvadeset timova će osvojiti novčane nagrade, dok se deset najboljih, pored dela nagradnog fonda, kvalifikuje za globalni playoff koji bi trebao da počne u januaru 2022. godine. Regionalne lige Severne Amerike i Evrope imaju nagradni fond od 125,000 dolara, dok će playoff ekipe podeliti nagradu od 1,000,000 dolara.

Severna Amerika je verovatno najuzbudljivija regija i kontinent na kome igra najviše talentovanih Apex Legends profesionalaca. I pored žestoke konkurencije, na vrhu tabele se ne nalaze ni izabranici 100 Thieves-a, ni igrači Cloud9-a i TSM-a, već igrači Spacestation Gaming-a i Sentinels-a. Ekipe su podeljene u četiri grupe od po 10 timova, a prve nedelje smo gledali Grupu B protiv Grupe C, i Grupu A protiv Grupe D. Sentinels-i su dve od šest rundi završili na prvom mestu i ujedno skupili 92 poena, dok je u drugom mešanju ekipa Spacestation Gaming slavio sa istim brojem prvih mesta i 73 poena. Sledeće nedelje se sastaju timovi iz Grupa A i B, a ekipe iz Grupe C će igrati protiv Grupe D.

Evropska regionalna liga takođe se igra u ovom formatu, a u prvoj nedelji blagu prednost su stvorili Invictus Gaming Int. i GOD koji će makar jednu nedelju gospodariti evropskim Apex-om. IG i GOD su po jednom završili na prvom mestu od 20 ekipa, i skupili 54, odnosno 62 boda. Regionalna liga prati isti raspored kao i severnoamerička tako da će se ove nedelje mešati A sa B, a C sa D ekipama.

Lige se nastavljaju 23. oktobra, a evropska liga kreće 17:00 po našem vremenu, dok će američke ekipe početi u 22:00. Prenose možete pratiti na zvaničnim Twitch kanalima, a rezultate i raspored po grupa možete pogledati na ovom linku.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA