Profesionalni Apex Legends igrači imaju veliki problem sa ulogom trenera na turniru

Apex Legends Global Series Pro League je na udaru ove nedelje jer nekoliko profesionalnih igrača se ne slaže sa njihovom odlukom da dozvoli učestvovanje trenera tokom meča, koje je dovelo i do snajpovanja strimova.

  • 0
Foto: Electronic Arts

Po trenutnim ALGS pravilima, treneri mogu da komuniciraju sa igračima tokom meča i gledaju strimove ostalih takmičara, ali sa dilejom od 5 minuta. Ovo je navodno omogućilo trenerima da prikupe informacije sa protivničkih strimova i prenesu ih svojoj ekipi u sred turnira. Iako dilej od 5 minuta ograničava štetu koju može da donese ova praksa, u igri se i dalje nalaze informacije koje mogu biti korisne i sa pet minuta zakašnjenja. Pravilo je ozbiljno zasmetalo profesionalnim igračima koji su se uputili na socijalne mreže da demonstriraju svoje nezadovoljstvo.

Igrač ekipe Complexity, Monsoon, i jedan od poznatijih Apex profesionalaca, TSMFTX ImperialHal, su bili prvi koji su dali svoje mišljenje o kontroverznom pravilu. Član brazilske esports organizacije FURIA je čak rekao da neće više strimovati svoje mečeve zbog ovog pravila i optužio G2 da su skupljali informacije o bikonima sa drugih strimova.

I dok su neki svoje frustracije preneli na internet, određeni profesionalci poput C9 Zach-a, su se pomirili sa sudbinom da će ovo pravilo biti deo ALGS-a, iako veruje da nije dobra praksa. Trener ekipe C9, PVPX, je porekao da je koristio informacije sa drugih strimova, i kritikovao odluku organizatora da dozvoli trenerima pomaganje tokom meča. Iako učesnici veruju da je tim iskoristio ovo pravilo.

Apex Legends ima problema sa varalicama kao i većina battle royale igara, i jako je važno da se taj poljuljani kredibilitet još dodatno ne urušava. ALGS još nije prokomentarisao ovu situaciju i videćemo kakva će njihova reakcija biti na ova negodovanja. Da li će ovo pravilo zaista ostati ili će se ipak desiti vanredne izmene?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA